Dünyanın en zenginleri belli oldu 'Listedeki o Türkler dikkat çekti

Dünyanın en zenginleri belli oldu 'Listedeki o Türkler dikkat çekti
Forbes dergisi bu yıl 38. kez yayımladığı Milyarderler Listesi'nde 27 Türk iş insanını listeye eklendi.

Dünya genelinde milyarderlerin sayısı 141 kişi artarak toplamda 14.2 trilyon dolarlık bir servetin üzerine çıktı. Özellikle Selçuk Bayraktar ve kardeşi Haluk Bayraktar'ın ilk kez listede yer almaları dikkat çekti ve Türkiye'den 27 milyarder bulunuyor.

Listenin başında, 233 milyar dolarlık servetiyle lüks eşya devi LVMH'nin Üst Yöneticisi Bernard Arnault yer aldı. Arnault, böylelikle ikinci kez dünyanın en zengin kişisi unvanını elde etti. Onu takip eden isimler ise Elon Musk ve Jeff Bezos oldu. Elon Musk 195 milyar dolarlık servetiyle ikinci sıraya yerleşirken, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ise 194 milyar dolarlık servetiyle üçüncü sırada yer aldı.

Listenin en yaşlı milyarderi 102 yaşındaki Amerikalı sigorta kralı George Joseph olarak kaydedildi. En genç milyarder ise 19 yaşındaki Brezilyalı Livia Voigt oldu.

yildiz-holding-leasing-isinden-cikti-79477-02072015114040.jpgForbes'un açıkladığı Türkiye milyarderler listesinde ise, Murat Ülker 5 milyar dolarlık servetiyle ilk sırayı aldı. Onu takip eden isimler ise İpek Kıraç, Semahat Sevim Arsel, Şaban Cemil Kazancı ve Mustafa Rahmi Koç oldu. Murat Ülker'in servetindeki bir yıllık gerileme dikkat çekti ve serveti 5 milyar dolara düştü.

turkiye-nin-eurofighter-typhoon-almasina-tas-16539955-5919-amp.jpgSelçuk Bayraktar ve kardeşi Haluk Bayraktar ise ilk kez listede yer aldılar. Baykar Teknoloji'nin patronu Selçuk Bayraktar, 1,2 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin 24'üncü, dünyanın ise 2410'uncu en zengin ismi oldu. Haluk Bayraktar ise 1,1 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin 27'nci, dünyanın ise 2545'inci en zengin ismi olarak kaydedildi.

selcuk-bayraktardan-heyec-692-2-41.jpgBu yılki Milyarderler Listesi'nde en çok milyarderin bulunduğu ülke ise 813 kişiyle ABD oldu. ABD'yi 473 milyarderle Çin ve 200 milyarderle Hindistan takip etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.