Dünyanın en zengin isimleri artık daha da zengin

Dünyanın en zengin isimleri artık daha da zengin
Savaşlar, dünya çapında salgın hastalıklar vb. gibi olaylar ekonomik açıdan tüm insanlığı olumsuz etkilemiş durumda. Ancak bu olumsuz havadan etkilenmeyen isimler servetlerine servet katmaya devam ediyor.

Dünya, ekonomik belirsizlik, artan yaşam maliyetleri ve toplu işten çıkarmaların yaşandığı bir döneme girdi. İnsanlar bu şartlarda harcamalarını kısarak tasarruf sağlamayı hedefliyor ancak bu grubun dışında kalanlar yani dünyanın en zenginleri mevcut ekonomik şartlardan muaf gibi görünüyor. Dünyanın en zengin insanlarının son altı ayda günde ortalama 14 milyar dolar kazandığı ortaya çıktı.

DÜNYANIN EN ZENGİNLERİ DAHA DA ZENGİN

Bloomberg, dünyanın en zengin 500 kişisinin 2023'ün ilk yarısında zaten büyük olan servetlerine 852 milyar dolar yani her gün yaklaşık 14 milyon dolar eklediğini aktardı. Bu, pandeminin neden olduğu küresel çöküşün ardından ekonominin toparlandığı 2020'nin ikinci yarısından bu yana milyarderler için en iyi yarı yıl olduğunu ispatlıyor.

FED’in faiz artırımları, Ukrayna'da devam eden savaş, Covid döneminde şirketlerin binlerce çalışanını işten çıkarması gibi önemli olaylara rağmen borsadaki en büyük 500 şirketin hisse senedi performansını izleyen S&P 500 yaklaşık yüzde 16,5 artış gösterdi.(donanımhaber)

DÜNYANIN EN ZENGİN İLK 10 İSMİ

Elon Musk - 247 milyar dolar

Bernard Arnault - 199 milyar dolar

Jeff Bezos - 155 milyar dolar

Bill Gates - 134 milyar dolar

Larry Ellison - 132 milyar dolar

Steve Ballmer - 117 milyar dolar

Warren Buffett - 115 milyar dolar

Larry Page - 110 milyar dolar

Mark Zuckerberg - 104 milyar dolar

Sergey Brin - 104 milyar dolar

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.