Dünyanın en zeki ülkeleri açıklandı

Dünyanın en zeki ülkeleri açıklandı
Ülkelerin iq ortalamalarına göre listelendiği bir haber yapıldı. Yapılan haberde de en zeki ülkeler hangileri belli oldu. Listede Türkiye bakın kaçıncı...

Dünyanın en zeki ülkeleri açıklandı

Dünyanın en zeki ülkelerine ilişkin bir haber yayınlandı. Haber bir anda Türk medyasında da yer bulan haber sosyal medyada da günün konusu haline geldi.

Peki Dünyanın en zeki ülkeleri listesinde Türkiye'nin sıralaması kaçtı?

WebTekno'nun aktardığı habere göre, dünyanın en zeki ülkeleri sıralamasında Türkiye ilk 20'de yer alıyor. Açılımı İntelligence Quotient, Türkçe anlamı ise zeka değeri ya da zeka katsayısı olan IQ, standardizasyonu yapılan zeka testlerinden alınan zeka puanıdır.

IQ, içerisinde mantık, hafıza, matematik becerisi, dil yeteneği, analitik düşünme kabiliyeti, bilgiyi işleme hızı gibi skorları bulundurur. Bireylerin olduğu gibi toplumların, ülkelerin de IQ dereceleri merak ediliyor.
 
Türkiye’nin IQ ortalaması: 90

Çok sayıda farklı faktör yer aldığı için hangi ülkelerin, toplumların dünyanın en zekisi olduğunu belirlemek oldukça zordur. Örneğin; okur-yazar oranı en fazla olan ülke en zeki ülke midir? Faktörleri tek başına alıp bir belirginlik kazandırmak mümkün değilken, tüm faktörler eşliğinde bir standardizasyon oluşturulur ve bu doğrultuda ölçüm yapılır.

Açıklanan, dünyanın en zeki ülkelerinin arasında Hong Kong, Güney Kore, Tayvan, İtalya, Moğolistan gibi ülkeler bulunuyor. Türkiye’nin IQ ortalaması ise 90 olarak kaydedildi. İşte en yüksek IQ’ya sahip ilk 10 ülke ve ortalamaları:

Hong Kong: 108

Singapur: 108
 
Güney Kore: 106

Çin: 105

Japonya: 105

Tayvan: 104

İtalya: 102

İsviçre: 101

Moğolistan: 101

İzlanda: 101

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.