Mehmet Şimşek noktayı koydu sınırlama geliyor! Hazır olun 1-2 gün içinde başlayacak

Mehmet Şimşek noktayı koydu sınırlama geliyor! Hazır olun 1-2 gün içinde başlayacak
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek noktayı koydu. Hazır olun 1-2 gün içinde sınırlama getirilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek liderliğinde, kamu kaynaklarının daha etkin bir şekilde kullanılması için önemli adımlar atılıyor. Bakanlık, resmi taşıt kullanımlarından demirbaş alımlarına kadar geniş bir yelpazede harcamaları gözden geçirecek ve gereksiz harcamaları önleyerek gerçek ihtiyaçları belirleyecek. İlk olarak, kamunun kullanımındaki araçlar tasfiye edilecek ve 1.000 araçlık bir tasfiye listesi hazırlandı.

YENİ LİSTE HAZIRLANDI

Hazine ve Maliye Bakanlığı öncülüğünde yürütülen tasarruf tedbirleri çerçevesinde, kamu kurumlarında bulunan makam araçlarının tasfiyesine başlanıyor. Bu kapsamda, kamu kurumlarına kayıtlı tüm araçların envanteri çıkarılarak, tasfiye edilmesi gerekenlerin listesi hazırlanıyor.

GELİR HAZİNEYE AKTARILACAK

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatıyla ilk aşamada 500 aracın satışa çıkarıldığı duyuruldu. İkinci aşamada ise 1.000 araçlık bir tasfiye planı hazırlandı ve bu sürecin aşamalı olarak devam edeceği belirtildi. Elde edilecek gelirin hazineye aktarılacağı da vurgulandı.

ARTIŞA İZİN VERİLMEYECEK

Yeni araç alımı ve kiralanması konusunda sıkı kuralların uygulanacağı ifade edildi. Acil ihtiyaç durumlarında, kamu kurumlarının öncelikle ellerindeki araçları satarak yerine yeni araç alabileceği veya kiralayabileceği belirtildi. Ayrıca, makam araçlarının kullanımına kısıtlama getirileceği ve kullanacak kadroların yeniden belirleneceği açıklandı.

28 TEMMUZ’A KADAR BİLDİRECEK

İdareler, genelgenin belirlediği konularda gerçekleştirdikleri iş ve işlemlerle elde ettikleri tasarrufları, izleyen dönemde tasarruf imkanı olan alanları Hazine ve Maliye Bakanlığı'na 28 Temmuz'a kadar resmi yazıyla bildirecekler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.