Dünyaca ünlü bankadan uykuları kaçıracak Merkez Bankası tahmini

Dünyaca ünlü bankadan uykuları kaçıracak Merkez Bankası tahmini
Dünyaca ünlü banka Societe Generale Merkez Bankası'nın faiz kararı ve dolar tahminini açıkladı.

Fransa'nın en eski bankalarından ve ana finans şirketlerinden Societe Generale, merkez bankasının politika faizini yüzde 31'e yükselteceğini 2024'ün birinci çeyreğinde ise yüzde 40'a çıkaracağını açıkladı.

societe-generale.jpg

Societe Generale analistlerine göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) eylül toplantısında politika faizini %31’e yükselteceğini ve dördüncü çeyrekte 600 baz puanlık artış yapılacağını ardından 2024'ün birinci çeyrekte ise 200 baz puanlık artışların takip edeceğini belirttti.

İlk çeyrekte faizin %40’a çıkarılacağını öngören banka Aralarında Phoenix Kalen’in de olduğu SocGen analistleri yılın geri kalanında liranın zayıflayacağını sağlıyor.

merkez-bankasi-subat-ayi-faiz-karar-3wd4-cover.jpg

TÜRK LİRASI ZAYIFLAYACAK

Analistlerin yıl sonu Dolar/TL beklentisi 30 seviyesinde. Analistler “TCMB büyük ihtimal sağlam faiz artışları yapacak, öte yandan reel faizler enflasyondaki artış sebebiyle keskin bir şekilde negatif kalacak. Daha fazla esneklik sağlayan finansal çevrenin normalleşmesi süreci orta vadede pozitif. Ancak bu durum kısa vadede lirayı zayıflatabilecek riskler de teşkil ediyor” dedi.

20230526-creation-nouvelle-banque-detail-france-1920x1067.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.