Dondurma kilo aldırır mı?

Dondurma kilo aldırır mı?
Dondurma, sütlü veya çeşit çeşit meyvelerle hazırlanan serinletici özelliğiyle yaz aylarının favorisi. Sıcak havalarda sık tüketilen dondurma, eğer katkısız olarak hazırlanırsa sağlık açısıdan da faydalı. Peki dondurma kilo yapar mı? Diyetteyken dondurma yenir mi? İşte dondurmanın besin değeri..

Aslı ERDOĞAN / KAMU SON HABER

Özellikle yaz aylarında sıkça tüketildiği için dondurmanın kilo aldırıp aldırmadığı merak konusu oldu.

DONDURMA KİLO ALDIRIR MI?

Süt ile yapılan dondurmalar kemiklerinizi güçlendirir. Kalsiyum açısından da zengindir. Eğer kalsiyum yeterince alınırsa, yani belli bir miktarı geçmediğiniz sürece kilo kaybını destekler. Dondurmalar protein kaynağıdır. Bundan dolayı vücutta yağ olarak depolanmazlar ve kilo yapmazlar. Bilinçsizce tüketiyorsanız kalori miktarınızı artırır. Bu da kilo almanıza sebep olur.

jhjj.jpg

DİYET YAPARKEN DONDURMA YENİR Mİ?

Bir dondurma yaklaşık 100 kaloridir. En düşük kaloriye sahip olan dondurmalar sade ve külahsız olanlardır. Diyetteyken dondurma yemek istiyorsanız egzersiz programınızı uygulamanız gerekiyor. Beslenme düzeninizi mutlaka uygulamalısınız. Yine de kalori hesaplaması yapmayı unutmayın. Böylece sonuçlarınız daha sağlıklı ve doğru olacaktır.

DONDURMANIN BESİN DEĞERİ

100 gram dondurmada; 148 mg kalsiyum, 115 mg fosfor, 63 mg sodyum, 181 mg potasyum, 0.1 mg demir, 440 IU A vitamini, 0.21 mg E vitamini, 0.21 mg B2 vitamini, 0.1 mg niacin bulunur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.