Dolarda kıyamet kopacak: Dünyaca ünlü banka açıkladı

Dolarda kıyamet kopacak: Dünyaca ünlü banka açıkladı
Dünyaca ünlü banka Türkiye'de doların kaç lira olacağını açıkladı. İşte detaylar...

Ünlü İsviçreli Banka UBS, Türkiye'de beklenen dolar kuruyla ilgili raporu yayımladı.

Türkiye'de Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) büyüme oranının 2022-23 dönemindeki ortalama yüzde 5'ten 2024 yılında yüzde 2,4'e ve 2025 yılında yüzde 3,2'ye gerileyeceğini öngören UBS raporunda, "Bu gerileme, makro dengesizliklerde bir miktar düzeltmeye imkan verecek ve daha düşük enflasyon, dış açık getirecek" değerlendirmesini yaptı.

DOLAR 39 TL OLACAK

Raporda, Türk Lirası'nın zayıflamaya devam edeceğini öngören UBS, Doların 2024 yılında 39 liraya, 2025 sonunda ise 48 liraya yükseleceğini öngördü.

Türkiye'de enflasyonunun 2024'ün ikinci yarısında itibaren düşmeye başlayacağını, ancak enfyasyonun 2024 sonunda TCMB'nin yüzde 36 olan tahminini üzerinde yüzde 41,4 seviyesinde gerçekleşeceğini öngören UBS, TCMB'nin 2024'ün ilk yarısında faizi yüzde 40 seviyesinde tutmasını beklediklerini, ancak bir başka faiz artırımı olasılığını dışlamadıklarını da vurguladı.

"Enflasyonda 2024 üçüncü çeyrekten itibaren görülecek keskin düşüşle, TCMB para politikasını gevşetmeye başlayacak" öngörüsünde bulunan UBS, politika faizinin 2024 sonunda yüzde 25'e gerileyeceğini tahmin etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum