Doğal temizlik yöntemleri tek şişede Banyodaki kireci üç malzeme ile ortadan kaldırıyor

Doğal temizlik yöntemleri tek şişede Banyodaki kireci üç malzeme ile ortadan kaldırıyor
Kimyasal ürünlerden kaçınmak isteyenler için doğal temizlik yöntemleri mevcut. İşte çamaşır suyunu tarihe karıştıran yöntem...

Kimyasal içerikli ürünlerden uzak durarak doğal yöntemlerle temizlik yapmak mümkün. Banyo temizliği gibi zahmetli işlerde çamaşır suyu yerine doğal malzemelerden oluşan bir karışım kullanarak hem sağlığınızı hem de çevreyi koruyabilirsiniz.

Bu doğal karışım, çamaşır suyu gibi güçlü kimyasal içerikli temizlik ürünlerine ihtiyaç duymadan kireç lekesi gibi zorlayıcı lekeleri saniyeler içerisinde yok ediyor. Bu karışımı yapmak için sadece beyaz sirke, su ve karbonat gerekiyor. Bu malzemeleri bir sprey şişesinde karıştırın ve lekeli yüzeye sıkın. Birkaç saniye bekleyin ve sonra nemli bir bezle silin. Sonuç olarak tertemiz ve parlak bir yüzey elde edeceksiniz.

banyodaki-kireclerden-kurtulmak-1-1024x670-1688481661.jpg

Karbonat, doğal bir temizlik malzemesi olarak pek çok fayda sağlar. Kimyasal içermeyen bu ürün, evinizin her köşesinde etkili bir şekilde kullanılabilir. Karbonatın temizlikte kullanımı, hem zamandan tasarruf etmenizi hem de sağlığınızı korumanızı sağlar. Karbonat, leke çıkarmada, koku gidermede, yüzeyleri parlatmada ve dezenfekte etmede oldukça başarılıdır.

Doğal bir temizlik ürünü yapmak istiyorsanız, beyaz sirke ve karbonat kullanabilirsiniz. Bu iki malzeme hem doğal hem de etkili bir şekilde kirleri temizler. Bir sprey şişesine 1 su bardağı beyaz sirke, 2 yemek kaşığı karbonat ve 1 su bardağı su koyun. Kapağını sıkıca kapatın ve iyice çalkalayın. Karışımınız hazır olduğunda, istediğiniz yüzeyde püskürtün ve silin. Beyaz sirkenin beyazlatıcı ve asidik özellikleri sayesinde, doğal bir temizlik ürünü elde etmiş olacaksınız.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.