Doğal gaz faturanızı yarı yarı düşürün 3 Yöntem evinizin sıcaklığını koruyacak

Doğal gaz faturanızı yarı yarı düşürün 3 Yöntem evinizin sıcaklığını koruyacak
Doğal gaz faturanızı azaltmak için yapabileceğiniz birkaç basit adım var. Evinizdeki ısı kayıplarını önlemek için bu yöntemlerle hem evinizin konforunu artırabilir hem de faturanızı düşürebilirsiniz.

Doğal gaz faturası, kışın evinizi ısıtmak için büyük bir harcama kalemi olabilir. Fakat, evinizin sıcaklığını korumak ve doğal gaz faturanızı azaltmak için yapabileceğiniz birçok şey var. Bu ipuçları, evinizdeki enerji verimliliğini yükselterek hem konforunuzu hem de bütçenizi koruyabilir. Evinizi daha verimli bir şekilde ısıtmak için doğal gaz faturasını nasıl düşürebileceğinize ve sıcaklığı nasıl sabit tutabileceğinize dair pratik önerileri takip edebilirsiniz.

DOĞAL GAZ FATURANIZI YARI YARIYA DÜŞÜRÜN!

PİMAPENİN YAZ - KIŞ AYARI

Soğuk havanın eve girişini azaltmak evin daha sıcak olmasına neden olur. Böylece doğalgazın seviyesini yükseltmenize gerek kalmaz. Yaz kış ayarını yapmak için pencerenin kilit mekanizmasını bulun. Bu mekanizma pencerenin yan tarafında, çerçeve ile birleştiği yerdedir. Yuvarlak veya ovaldir. Yuvarlak kısmın ortası altıgen şeklindedir. Yaz kış ayarı bu mekanizmadan yapılır.

ekran-alintisi.jpg

Pencerenin kilit mekanizmasını ayarlamak için cıvatayı çevirmeniz gerekiyor. Cıvatayı 90 derece sola veya sağa çevirerek pencerenin sıkılığını değiştirebilirsiniz. Pencereyi daha sıkı kapatmak için cıvatayı sola çevirin. Bu, kışın soğuk havanın girmesini önler. Pencereyi daha gevşek kapatmak için cıvatayı sağa çevirin. Bu, yazın hava akışını sağlar. Cıvatayı tamamen döndürmeyin, bu pencereyi bozabilir. Cıvata ortada durduğunda pencere normal ayarlardadır. Bu, bahar ayları için uygundur.

KOMBİ BAKIMI

Kombinizin bakımını yapmanın önemini sayaç kontrolü ile anlayabilirsiniz. Doğal gaz sayacınızın son iki rakamını evden ayrılmadan önce not edin. Eve döndüğünüzde sayacı tekrar kontrol edin. Eğer son iki rakamda bir değişiklik varsa, doğal gazda kaçak olabilir. Bu durumda hem ekonomik kayba hem de güvenlik riskine maruz kalırsınız. Kombinizin bakımını düzenli olarak yaptırarak, kombinizin verimliliğini, ömrünü ve güvenliğini artırabilirsiniz. Ayrıca evinizin ısınmasını da sağlayabilirsiniz.

thumbs-b-c-11d404a376f87519036e84d873a7b0c1.jpg

ISI YALITIM LEVHALARI

Isı yatırım levhaları satın alarak da evinizi daha sıcak tutabilirsiniz. Bunun için, ısı yalıtım levhalarını radyatör arkalarına yerleştirmeniz gerekir.

1532.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.