Doç. Dr. Mehtap Aras Tokat halkını uyardı: Kaçış yok muhakkak olacak

Doç. Dr. Mehtap Aras Tokat halkını uyardı: Kaçış yok muhakkak olacak
Tokat'ın Sulusaray içesinde gece saatlerinde meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından Doç. Dr. Mehtap Aras'tan Tokat'ta yaşan vatandaşları 'Bundan kaçış yok diyerek" uyardı.

Doç. Dr. Mehtap Aras, Tokat depreminin arkasından yaptığı bilgilendirme açıklamasında Tokat'a 6 ile 7.2 büyüklüğünde bir depremin muhakkak olacağını, bundan kaçış olmadığını söyledi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Afet ve Acil Durum Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü ve Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehtap Aras, Sulusaray'daki depremin bir öncü deprem olmadığını ancak dikkate alınması gerektiğini söyledi. Depremin ardından art arda sarsıntılar yaşanabileceğini hatırlatan Mehtap Aras, bu depremlerin büyüklüğünün tahmin edilemeyeceğini ve her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini hatırlattı.

tokatdepremi.jpg

"DIŞARI ÇIKMAMIZ GEREKMİYOR DÜŞÜNCESİ YANLIŞ"

"4.7 büyüklüğündeki deprem şiddetli değil, dışarı çıkmamız gerekmiyor. 6 büyüklüğündeki depremde dışarı çıkmalıyız" şeklindeki düşünce tarzının yanlış olduğunu dile getiren Mehtap Aras, tedbir amaçlı herkesin bulunduğu yeri terk etmesi ve yetkili kurumların açıklamalarına göre yeniden evlerine dönülmesi gerektiğini söyledi.

"6 İLE 7.2 ARASINDA BİR BÜYÜKLÜKTE DEPREM MUTLAKA OLACAK"

Tokat ili içinde olması beklenen büyük bir deprem olduğunu söyleyen Doç. Dr. Aras, bu depremin büyüklüğünün 6 ile 7.2 arasında bir büyüklükte olabileceğini söyledi. Ancak olası büyük depremin yerini ya da tarihini söylemenin mümkün olmadığını belirten Mehtap Aras, bu depremin 5 yıl sonra da olabileceğini, 3 gün sonra da olabileceğini söyledi.

AFAD-RED diye bir simülasyon programı olduğunu söyleyen Mehtap Aras bu programın yaptığı hesaplamaya göre Tokat'ta 6 ile 7.2 arasına bir depremin beklenebileceğini söyleyerek Tokat'ta yaşayan vatandaşların tedbir alması gerektiğini vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.