Dizel araç sahiplerine kötü haber: Yeni vergi kapıda

Dizel araç sahiplerine kötü haber: Yeni vergi kapıda
Hükümetin ek MTV kararının ardından dizel otomobil sahiplerini ilgilendiren ek bir vergiyi hayata geçireceği öne sürüldü.

Türkiye’de otomobil, cep telefonu, bilgisayar kalemlerde alınan vergiler vatandaşın belini büküyor. Bu kalemlerden otomobil için ayrı bir sayfa açmak gerekiyor. Çünkü ülkemizde sıfır otomobil alırken, bir otomobil kendimize, aldığımı otomobilin fiyatına göre de en az bir otomobil de devlete alıyoruz.

Günümüzde otomobil alırken, ÖTV ve KDV haricinde az miktarda farklı ücretler de cebimizden çıkıyor. Fakat hepsi bu kadarla sınırlı değil. Edinilen bilgiye göre KAV yani karbon vergisi geliyor. Bu vergi en çok da dizel otomobil sahiplerini ilgilendiriyor.

265461.jpg

Otomobil sahiplerinin de bildiği üzere ülkemizdeki otomobillerin büyük bir çoğunluğu dizel yani mazotlu araçlardan oluşuyor. Çünkü dizel araçlar benzinli araçlara oranla daha az yakıyor. Lakin bunun yanında havayı da daha fazla kirletiyor.

İşte tam olarak bu noktada işin içerisine karbon vergisi girecek. Dizel otomobiller çevreyi daha çok kirlettiği için, KAV vergisi bu araçların üzerine yıkılacak.

thumbs-b-c-60fc88a580fdac7bb386b1507427d1a2.jpg

Sosyal medyadaki bilgilere göre KAV vergisi pek çok kalemde karşımıza çıkacak. Bu kalemlerin içerisindeki en önemli yer ise akaryakıt olacak. Dizel yakıtlar çevreyi daha çok kirlettiği için KAV oranı benzine göre daha yüksek olacak.

thumbs-b-c-531d3775bfb48e45878385ca3b48a0a5.jpg

Bu durumda zaten yüksek olan mazot fiyatlarına bir de karbon vergisi eklenmiş olacak. Benzin ve LPG’de de KAV olacak ama dizel kadar yüksek olmayacak.

Tabi ki bu söylemlerin henüz hükümet tarafından onaylanmadığını hatırlatmamız gerekiyor. Fakat Maliye Bakanlığı içerisinde KAV yani karbon vergisi için bir kadro oluşturulduğu ve bu verginin kısa süre sonra hayatımıza gireceği belirtiliyor.

Kaynak: Teknolojioku

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.