Dışişleri Bakanlığı, Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırıyı kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırıyı kınadı
Dışişleri Bakanlığı, Irak'ın, Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırısını en güçlü şekilde kınadı.

Açıklama, Dışişleri Bakanlığından geldi. Buna göre Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırı kınandı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde bugün kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i hedef alan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e yapılan saldırıya yönelik Rasmus Paludan, Salvan Momika ve diğer sekiz şüpheli hakkında yakalama emri düzenlendiğini açıkladı.

Saldırıyı lanetlediğini ifade eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada, “Özgürlük ve demokrasi kılıfı altında bu saldırılara müsaade edilmesi kabul edilemez. İsveç hükümeti, uluslararası sorumlulukları çerçevesinde hareket ederek, İslam dinine ve tüm Müslümanlara yönelik yapılan bu nefret suçunu önleyecek tedbirleri bir an önce almalı ve yetkili makamları saldırganlarla ilgili gerekli soruşturmayı başlatmalıdır” ifadelerine yer verdi.

İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e karşı yapılan saldırıya yönelik şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldığını söyleyen Bakan Tunç, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca İsveç’te Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılarıyla Dini değerlere yönelik aşağılayıcı eylemleri sebebiyle halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçundan soruşturmalar başlatılmış olup, Rasmus Paludan, Salvan Momika ve diğer sekiz şüpheli hakkında yakalama emri düzenlenmiştir. Konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca Güvenlik birimlerine ve Siber Suçlarla Mücadele birimlerine talimat verilmiş olup; şüphelilerin açık kimlik bilgileri ile suç delillerinin tespiti, Rasmus Paludan ve Salvan Momika ile benzer eylemleri olan tüm diğer kişilerin tespiti hususlarında soruşturmalar geniş ve kapsamlı olarak yürütülmektedir” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.