Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin cezaevi romantizmi şoke etti

Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin cezaevi romantizmi şoke etti
Dilan Polat'ın avukatı Hüseyin Kaya katıldığı canlı yayında şaşkına çeviren açıklamalarda bulundu.

1 Kasım'da gözaltına alınan Dilan ve eşi Engin Polat, emniyette çapraz sorguya alındı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Suç örgütüne üye olmak', 'Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' ve 'Vergi kanununa muhalefet' suçlarını işledikleri tespit edilen Polat çifti 4 Kasım'da tutuklandı.

dilanmahkeme0.jpg

Tüm Türkiye'nin haftalardır konuştuğu isimlerin başında gelen Polat ikilisi tutuklandıkları günden beri haklarındaki yeni iddialarla adlarından söz ettiriyor.

dilanmahkeme1.jpg

Polat soruşturması devam ederken yeni bilgiler de gelmeye devam ediyor. Dilan ve Engin Polat'ın avukatı Hüseyin Kaya, Fatih Atik'in sunduğu Ankara Masası programına konuk oldu.

Önemli açıklamalarda bulunan avukatın söyledikleri dinleyenleri şaşırttı.

Polatların Avukatı, Dilan ve Engin'in Cezaevi Romantizmini Anlattı: “Elimi Öptü, 'O Eli Engin de Öpsün' Dedi”

Engin ve Dilan Polat'ın cezaevinde çok başka birine dönüştüklerini anlatan avukat Kaya, şunları söyledi:

"ENGİN'E GİDECEKSİN O ELİNİ ENGİN DE ÖPSÜN"

"Ver elini öpeyim dedi, iyi dedim. Ben pek elimi öptürmeyi sevmem. Sonra birden cin gibi ne dedi biliyor musunuz? Elini silmeden abi, Engin'e gideceksin o elini Engin de öpsün. Bu elim iki kişinin aşkına objelik yaptı, nesne olmaktan çıktı. Engin' e götürdüm, öptü.

Hüseyin Kaya, Engin Polat'ın cezaevinde namaza başladığını, Dilan Polat'ın ise İnşirah Suresi'ni Arapçasından okuduğunu söyledi.

Engin sakalları kesti, saçları kesti, namaza başladı. Kitap okuyor. Dilan Polat, "İnşirah" Suresi'ni Arapçasından okuyor. Birkaç sureyi biliyor."

Önemli açıklamalarda bulunan avukatın söyledikleri dinleyenleri epey şaşırttı. Kaya, "Dilan Polat, elimi öptü. Elini silmeden abi, Engin'e gideceksin o elini Engin'de öpsün dedi." ifadelerini kullandı.

Engin Polat'ın tek kişilik odada kaldığını da ifade eden Kaya, şunları söyledi:

"Hayat burada bir imtihan dünyası. O kadar toplum önündeydin. Şimdi, tek bir odadasın. 3 kişi falan kalıyorsun. Mesela Engin, tek kişilik odada kalıyor. Bence biraz faydalı da bu. Çok büyük tecrübe. Milyonlardan tek kişilik hücreye. Varoluşun cilvesi."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.