Dev market zinciri iflasın pençesinde '92 Mağazasını birden kapatacak'

Dev market zinciri iflasın pençesinde '92 Mağazasını birden kapatacak'
Dev market zinciri iflasın pençesinde. 92 Mağazasını birden kapatacak ve 15 binden fazla kişi işsizler kervanına katılacak.

Galeria Karstadt, Almanya'nın önde gelen market zincirlerinden biri olarak bilinen ve son dört yılda üçüncü kez iflas başvurusunda bulundu. Bu iflas, Avusturya, Almanya ve İsviçre'de büyük alışveriş merkezleri ve çeşitli yüksek profilli projelere sahip olan iş insanı Rene Benko'nun kurucusu olduğu Signa şirketinin, 2023 yılı Kasım ayında 5 milyar avronun üzerinde borçla iflas başvurusunda bulunmasının ardından gündeme geldi.

TARİHİN EN BÜYÜK İFLASI

Signa'nın iflası, Avusturya ekonomisinin tarihinde kaydedilmiş en büyük iflas olaylarından biri olarak kayda geçti. Bu iflas, özellikle Almanya başta olmak üzere Avrupa genelinde emlak sektöründe uzun süredir devam eden düşük faiz oranları ve yüksek talep döneminin tersine dönmesiyle ortaya çıktı. Son zamanlarda, faiz oranlarındaki artış, maliyetlerdeki keskin yükseliş, finansmanın kısıtlanması ve anlaşmaların durması gibi etkenler, gayrimenkul geliştiricilerin iflasına yol açtı.

4 YILDA 3’ÜNCÜ KEZ İFLAS BAŞVURUSU

Galeria, birkaç yıl önce rakipleri Karstadt ve Kaufhof'un birleşmesiyle ortaya çıkmıştı. 2020 yılı Nisan ayında Kovid-19 salgını döneminde ilk kez iflas başvurusunda bulunan şirket, daha sonra 40 mağazasını kapatmak zorunda kaldı ve yaklaşık 4 bin kişiyi işten çıkardı. Bu süreçte şirket, yaklaşık 700 milyon avro kamu yardımı aldı. 2022 yılı Ekim ayında ise enerji fiyatlarındaki hızlı artış, yüksek enflasyon ve zayıf tüketici talebi nedeniyle tekrar iflas başvurusunda bulundu.

Şirket, bu zorlu süreçten sonra mağazaların devri konusunda potansiyel yatırımcılarla görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.