Dev marka araçlarını Türkiye’ye getiremiyor ‘Otomotiv piyasasını karıştıracak karar’

Dev marka araçlarını Türkiye’ye getiremiyor ‘Otomotiv piyasasını karıştıracak karar’
Dünyaca ünlü elektrikli araç üreticisi, Türkiye’de alınan karar nedeni ile elektrikli araçlarını Türkiye’de satışa sunamayacak.

Hızla gelişen otomotiv sektöründe fosil yakıt kullanan araçların yerini elektrikli ve hibrit araçlar alıyor. Dünyada en çok satış yapan elektrikli araç üreticilerinden biri olan Çinli BYD, Türkiye’de de hızla artan elektrikli araç sektörüne giriş yapmak için çalışmalarına başlamıştı.

Ülkemizdeki otomotiv sektörüne farklı bir boyut kazandıracağı düşünülen BYD’nin üst düzey yetkilileri Türkiye’de en çok tercih edilen bazı elektrikli SUV ve sedan modellerinin ticareti için bakanlıklar ile temasa geçmişti.

Ancak, 29 Aralık tarihinde ülkemizde yürürlüğe giren ‘Bazı Elektrikli Araçların İthaline İlişkin Tebliğe’ göre BYD’nin bu en çok satan modelleri maalesef Türkiye’de satılamayacak.

Çünkü alınan bu karara göre, elektrikli otomobil getiren marka ve distribütörlere hali hazırdaki yetkili servisleri dışında en az 20 adet kendine ait servis açmak, Türkçe bilen çalışanların istihdam edilmesi vb. birçok zorlayıcı zorunluluklar getirildi.

Çinli otomotiv devi BYD, alınan bu karardan dolayı D segmenti tamamen elektrikli SUV modellerini Türkiye’de satışa sunamayacak. Ancak Türkiye pazarına girmek ve burada kalıcı olmak konusunda kararlı olan firma, tamamen elektrikli olan modelleri yerine, hibrit araçlarını otomotiv uzmanı Emre Özpeynirci’ye göre, 2024 yılının ikinci çeyreğinde, muhtemelen Haziran ayında satışa sunacak.

ekran-alintisi.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.