Aracınızdaki bu gizli özellikler sizi şoke edecek ‘40 yıllık şoförler bile bihaber’

Aracınızdaki bu gizli özellikler sizi şoke edecek ‘40 yıllık şoförler bile bihaber’
Lüks otomobil markalarının üreticileri araçlarına gizli özellikler koymayı çok seviyor. Fakat bu gizli özellikler sadece onlarca milyon TL verilerek alınan lüks otomobillerde bulunmuyor. İşte çoğu araçta bulunan ve 40 yıllık şoförlerin bile bilmediği gizli araç içi özellikleri…

Otomobil üreticileri genellikle benzer, standart özelliklere sahip araçlar üretir ve bu araçları müşterilerine sunar. Ancak fark yaratmak, bir adım ileriye gitmek isteyen markalar, müşteri memnuniyeti sağlamak, insanları markasına bağlamak için bazı yöntemleri ürettikleri araçlara tatbik ederler.

Bu gizli özellikler yalnızca onlarca milyon TL verilerek alınan lüks otomobillerde değil, ‘orta segment’ denilen birçok araçta da bulunmakta.

Dünyaca ünlü İngiliz otomobil üreticisi Rolls-Royce’un ürettiği lüks araçlarda ki Rolls-Roys’un ürettiği bütün araçlar lüks otomobillerdir, şemsiyelik bulunur. Ancak bu özellik orta-üst segment araç üreten Skoda’nın da bazı modellerinde bulunmaktadır. İki otomobil üreticisi de bu şemsiyeleri şoför kapısının altında bulunan gizli bir bölmeye koymuştur.

Bir diğer sürpriz, Volkswagen Beetle ya da ülkemizde bilinen adıyla Volkswagen Kaplumbağa. Bu aracın ön konsoluna monte edilmiş küçük bir çiçeklik bulunmaktadır. Pek çok insanın anlam veremediği bu tasarım aslında çok kullanışlı olabilmektedir.

Son birkaç yıldır üretilen otomobillerin iç aydınlatma sistemi bir standart doğrultusunda birkaç farklı seçenek ile sunulmakta. Oysa ki bu araçlar yetkili servislerde yapılacak küçük bir işlem ile istenilen ışık şiddetine ve renge çevrilebilmekte, bu da araç sahibini iç aydınlatma için başka bir sistem kurmasının önüne geçmektedir.

Japon efsanesi Honda’da ise Civic ve Jazz modellerinde bagaj hacmini genişletmek ‘Magic Seat’ adında sistem bulunmaktadır. Bu ‘Magic Seat’ sistemi, arka koltuk tabanlarının katlanıp, dikey olarak durmasını sağlayarak çok büyük bir boşluk oluşmasını sağlamakta.

Şimdi ise, 2008 model araçlarda bile var olan bir sistemden bahsedeceğiz. Boyutlarına uygun olarak şişirilmiş lastiklerin ömürleri daha uzun olur, yakıt verimliliği artar ve en önemlisi kaza riskini azaltarak size ve sevdiklerinize güvenli bir sürüş sağlar. İşte tam da bu noktada lastik basınç sistemi devreye girmektedir. 2008 yılından sonra üretilen neredeyse her araçta bulunan bu özellik sayesinde lastiklerinizdeki hava basıncını durumunu takip edebilirsiniz.

Bu gizli özellik ise araç sahiplerinin en büyük dertlerinden birini ortadan kaldırmak için geliştirilmiş. Araç sahipleri, otomobillerinin içini temizlemek için elektrik süpürgesi kullanıyor, ancak elektrik kablosunun kısa olması veya şarjlı süpürgelerin şarjlarının temizlik bitmeden tükenmesi gibi sorunlar araç sahiplerinin canını sıkıyor. Bazı otomobil üreticileri gizlenmiş dahili elektrik süpürgesi bulunmakta. Örnek vermek gerekirse, Honda’nın Odyssey modelinde böyle bir süpürge bulunmakta. Aracın mühendisleri bu hortumu araç içinde her yere yetişebilmesi için uzun tutarak bu sorunun da üstesinden gelmeyi başarmışlar.

İstisnasız her araçta bulunan bu özellik ise gerçekten de çok işinize yarayacak türden. Aracınızın kadranında bulunan yakıt göstergesinin hemen yanındaki küçük ok aracın yakıt deposunun habgi tarafta olduğunu gösterir. Bu da yakıt alacağınız zaman işinize çok yarayacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.