Dev hava yolu şirketi kapanıyor 'Daha önce Türkiye'den çekilmişlerdi'

Dev hava yolu şirketi kapanıyor 'Daha önce Türkiye'den çekilmişlerdi'
Air Malta'nın yarım asırlık hizmeti sona eriyor. Şirket, mali zorluklar ve AB'den alamadığı destek nedeniyle kapanma kararı aldı.

1 Nisan 1974'ten bu yana faaliyet gösteren Air Malta'nın kapanma kararı alındı.

Malta'nın devlete ait havayolu şirketi olan Air Malta, Malta hükümetinin Avrupa Birliği ile uzun süren müzakereleri sonucunda faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı.

Malta hükümeti, Air Malta'nın operasyonlarını ve uçuşlarını sürdürebilmesi için Avrupa Birliği'nden 290 milyon Euro talep etmişti.

Malta Air - Vikipedi

Ancak, ulusal bir havayolu olarak Avrupa Birliği Komisyonu, bu yardım talebini reddederek Air Malta'ya destek sağlamamıştı.

Bu bilgiden elde edilen verilere göre, Air Malta Genel Müdürü David Curmi, Avrupa Komisyonu ile yürütülen zorlu görüşmelerin sona erdiğini belirterek, "Air Malta'nın kopyası olmayan bir modelle ilerlediğimizi Komisyon'a gösterdik" ifadelerini kullanmıştı.

Air Malta to be replaced by new flagship carrier | Business Travel News Europe

Malta Başbakanı Robert Abela ise ülkenin ulusal havayolu Air Malta'nın mali sorunlarıyla başa çıkmak adına hükümetin çaba gösterdiğini ve bu nedenle önümüzdeki yıl kapatılacağını, yerine ise yeni bir havayolu şirketinin geçeceğini duyurmuştu.

TÜRKİYE'DEN ÇEKİLDİĞİNİ DUYURMUŞTU

2014'te Air Malta, Türkiye pazarından çekildiğini duyurmuştu.

Air Malta aircraft shortage leads to Easter weekend delays

AİR MALTA YERİNE KM MALTA AİRLİNES GELİYOR

Air Malta, 31 Mart 2024 tarihinden itibaren planlanan veya daha sonraki tarihlerde gerçekleşecek seyahatlerle ilgili olarak önemli bir karar aldı.

Şirket, bu tarih itibariyle gerçekleşecek tüm uçuş rezervasyonlarını iptal etmiş ve bu dönemde zaten düzenlenmiş olan biletlerin tam ücretini (vergiler dahil) doğrudan müşterilere iade etti.

Air Malta, seyahat acenteleri aracılığıyla rezervasyon yapan müşterileri için de özel bir düzenleme yaptı.

Seyahat acenteleri, müşteriler adına Air Malta'dan doğrudan para iadesine erişebilir ve biletlerin tam ücretini (vergiler dahil) müşterilere iade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.