Dev gıda şirketi halka arz oluyor 'Onlarca ülkeye ihracat yapıyor'

Dev gıda şirketi halka arz oluyor 'Onlarca ülkeye ihracat yapıyor'
Borsa İstanbul’da bir gıda devi daha halka arz olmaya hazırlanıyor. Meysu Gıda, Sermaye Piyasa Kurulu’na (SPK) halka arz başvuru gerçekleştirdi.

Borsa İstanbul’da halka arz furyasına bir gıda devi daha katılıyor. Meysu Gıda San. ve Tic. A.Ş., halka arz olmak için Sermaye Piyasa Kurulu’na (SPK) başvuru gerçekleştirdiğini duyurdu.

Gıda devi 43.200.000 TL değerli paylarını bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemiyle halka arz edecek. Şirket tarafından paylaşılan izahnameye göre halka açıklık oranı yüzde 20,48 olarak belirlendi.

Meysu’nun halka arz fiyatı ile BIST kodu, SPK onaylı izahnamenin ardından netlik kazanacak.

Alnus Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafınca yürütülecek Meysu halka arzında yatırımcılar T1-T2 bakiye kullanamayacak.

Borsa İstanbul "Yıldız Pazar"da işlem görecek olan şirketin önümüzdeki haftalarda talep toplaması bekleniyor.

maxresdefault.jpg

MEYSU TALEP TOPLAMA NE ZAMAN?

Borsa İstanbul halka arz olmasının ardından "Yıldız Pazar"da işlem görecek olan şirketin talep toplama tarihleri henüz belli olmadı.

MEYSU HALKA ARZ KAÇ LOT VERİR, HANGİ BANKALARDA VAR?

Türk gıda devi Meysu’nun halka arzda tahmini kaç lot vereceği ve hangi bankalar üzerinden talep toplayacağı SPK tarafından onaylanan izahnamenin yayınlanmasının ardından netlik kazanacak.

MEYSU HAKKINDA

Meysu Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. (MEYSU A.Ş.), hisselerinin yarısı Gülsan Gıda Sanayi Ticaret A.Ş.'ye ve diğer yarısı Güldüoğlu ailesinin fertlerine aittir.

Güldüoğlu ailesinin kökleri, 1948 yılında ailenin ilk kuşak temsilcisi olan merhum Osman Güldüoğlu'nun reçel, helva, akide şekeri ve lokum üretimine başlamasına dayanmaktadır.

1985 yılında Güldüoğlu ailesi tarafından kurulan Gülsan Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. (GÜLSAN), "Meysu" markası altında faaliyet göstermektedir. Şu anda MEYSU A.Ş.'nin üretim tesisi olarak kullanılan adres, 2000 yılından bu yana meyve suyu ve benzeri içecek üretimi için hizmet vermektedir.

GÜLSAN, 2013 yılında kısmi olarak bölünmesi sonucunda MEYSU A.Ş. tarafından devralınan meyve suyu, gazlı ve gazsız içecekler ile süt ve sütten mamul ürünlerin imalatı ve ticaretini sürdürmektedir.

MEYSU markası, kaliteli ve standartlara uygun ürünleriyle piyasanın lider markalarından biridir. MEYSU A.Ş. tarafından üretilen "MEYSU" markalı ve özel markalı (private label) ürünler, Asya, Avrupa, Amerika ve Afrika kıtalarında 60'tan fazla ülkeye ihraç edilmektedir. Bu başarı, şirketin uluslararası alanda güvenilir bir marka olarak kabul edilmesini sağlamaktadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.