Dev firmada tarihi zarar

Dev firmada  tarihi zarar
Samsung, 2023'ün ikinci çeyreği için kazancını açıkladı. Şirketin kârı önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 95 oranında düştü.

Donanım haber'de yer alan habere göre, Samsung, 2023 ikinci çeyreği için kazanç tahminini açıkladı. Şirketin kârının çoğu yarı iletken çip işinden geliyor ve şirket bu yönde ağır darbe aldı. Kazançlar ilk kez %95’in üzerinde düşüşle 459 milyon dolara düştü.

Samsung, 2023 2. çeyrek satışlarının 45 milyar dolar civarında olmasını bekliyordu ancak yalnızca 459 milyon dolar gelir elde edildi. Bu, bir önceki yıla kıyasla kârda yüzde95.74 gibi büyük bir oranda düşüş anlamına gelirken, satışlar bir yıl öncesine göre yüzde 22.28 oranında düştü. Ancak bu durum şirket için ilk değil. 2023’ün ilk çeyreği kârı 2022’nin ilk çeyreğine kıyasla yüzde 96 oranında düşmüştü.

Samsung, 2023 2. çeyrek beklentilerini açıklarken detayları paylaşmadı ancak analistlere göre yarı iletken bölümü olan Samsung Device Solutions’da yaşanan performans düşüşü şirketin kârını önemli ölçüde etkiledi. Bu bölümün 3 milyar dolar seviyesinde kayıp vermiş olabileceği söyleniyor.

Bu arada Galaxy S23 serisinin dünya çapında iyi satış yaptığı söyleniyor. S23, selefine göre neredeyse 2 kat daha fazla sattı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.