Dev şirkette işten çıkarma dalgası yayılıyor

Dev şirkette işten çıkarma dalgası yayılıyor
National Geographic, son kadrolu yazarlarını bu hafta işten çıkardı.

TRT'nin CNN International'a dayandırdığı habere göre, dergideki son işten çıkarmalar sırasında kaç personelin işten çıkarıldığı belli değil.

Ancak karar, ana şirket Walt Disney Co.'nun bu yıl farklı iş bölümlerinde binlerce çalışanı isten çıkarma planının ardından geldi.

Bir dergi sözcüsü Çarşamba günü CNN'e yaptığı açıklamada, 2022 sonunda 1,7 milyondan fazla aboneye sahip olan National Geographic'in aylık sayılarını yayınlamaya devam edeceğini söyledi.

Sözcü, "Kadro değişiklikleri, bu işi yapma yeteneğimizi değiştirmeyecek, bunun yerine bize farklı hikayeler anlatmak ve birçok platformumuzda izleyicilerimizle bulundukları yerde buluşmak için daha fazla esneklik sağlayacak. Son değişikliklerin dergiyi veya hikaye anlatım kalitemizi olumsuz etkileyeceğine dair herhangi bir ima, kesinlikle yanlış." dedi.

Dergide eski bir bilim yazarı olan Michael Greshko, Twitter hesabından "Bugün National Geographic'teki son günüm. Dergi, ben de dahil olmak üzere kadrolu yazarlarıyla yollarını ayırıyor." yazdı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.