Çocuk sahibi olanlara dev şirketten büyük ödül

Çocuk sahibi olanlara dev şirketten büyük ödül
Dünyaca ünlü online seyahat firması, 32 bin çalışanını çocuk sahibi olmaya teşvik edecek büyük ikramiyeyi duyurdu.

Çin merkezli dev online seyahat firması olan Trip.com, bünyesinde en az 3 yıldır çalışanların çocuk sahibi olmasına ilişkin dikkat çeken bir adım attı.

Şirket, çocuk sahibi olan çalışanlarına, çocuklarının doğumundan 5 yaşına gelene kadar her yıl 10 bin Yuan (1.376$) ikramiye vereceğini duyurdu.

Trip.com Yönetim Kurulu Başkanı James Liang, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Liang, "Bu yeni çocuk bakım yardımının uygulamaya konulmasıyla, çalışanlarımızı mesleki hedeflerinden ve başarılarından ödün vermeden ailelerini kurmaya veya büyütmeye teşvik edecek mali destek sağlamayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

CHİP.com'da yer alan bilgilere göre; Çin'in nüfusu 2022'de 60 yıldan uzun bir süredir ilk kez küçüldü ve 1.000 kişi başına sadece 6,77 doğumla 1949'da Komünist Çin'in kuruluşundan bu yana en düşük doğum oranı gerçekleşti. Birleşmiş Milletler'e göre ülke şu anda Hindistan'ın gerisine düşerek dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi konumunda.

ÇİN'DE TEK ÇOCUK POLİTİKASI KALDIRILDI

Pekin, onlarca yıldır sürdürdüğü "tek çocuk" politikasını 2015 yılında rafa kaldırarak başlangıçta evli çiftlerin iki çocuk sahibi olmasına izin vermişti. Ancak 2016'da kısa bir yükselişin ardından ulusal doğum oranı düşmeye devam etti.

EVLİLİKLERDE AZALMA GÖRÜLÜYOR

Düşen doğum oranı Pekin için tek endişe değil. Çin'de de daha az insan evleniyor. 2022'de yaklaşık 6,83 milyon çift evlenmiş. Bu oran bir yıl önceye göre yüzde 10 daha az 1986'dan bu yana kaydedilen en düşük sayı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.