'Detayı fark edenler ortalama üstü zekaya sahip' Mantığa sığmayan hatayı sayılı kişiler bulabiliyor

'Detayı fark edenler ortalama üstü zekaya sahip'  Mantığa sığmayan hatayı sayılı kişiler bulabiliyor
Görselde ciddi bir mantık hatası bulunuyor. Ancak ilk bakışta herkes fark edemiyor. Bakalım siz fark edebilecek misiniz?

Uçsuz bucaksız bir çölü gösteren bu görsel gizemli bir sırrı taşıyor. İlk bakışta fark edilemeyen bu detayı sadece çok zeki olanlar ve detaylara önem verenler görebiliyor. Dikkatlerden kaçması çok doğal olan bu detayı siz fark edebilir misiniz?

ZEKA PUANINIZ YÜKSELEBİLİR

Görsel testler, optik illüzyonlar, mantık hatası bulmacaları IQ seviyenizi yükseltmek için harika yoldur. Eğer zeka puanınızı yükseltmek istiyorsanız, daha dikkatli ve detaycı olmak istiyorsanız bu testleri ve bulmacaları sık sık çözmeye çalışmalı, en azından beyninizi zorlamalısınız. Düşünmeye daha fazla vakit ayırdığınızda zekanız gelişecektir.

develer-illuzyon.jpg

Sunduğumuz bu test, algılama biçiminizi, zeka seviyenizi ve detaycılığınızı ortaya çıkaracak. Siz hatayı bulabilir misiniz?

ÇÖLDE DETAYLARA ODAKLANIN

İki devenin, bir ağacın, yakıcı güneşin ve çölün bulunduğu resimde akıl almaz bir hata yer alıyor. Ancak bu hata herkes tarafından görülemiyor.

Ayrıca bazı kişiler hatayı ilk anda bulabilirken bazılarıysa daha uzun süre boyunca bakarak fark edebiliyorlar. Bakalım siz kaç saniyede bulabileceksiniz?

İPUCU İSTEYENLERE

Görseldeki hatayı fark ettiniz mi? Yoksa ipucuna mı ihtiyacınız var? Eğer hala fark edemediyseniz biraz detay verelim.

Resimdeki gizli hata, aslında sonradan “aa burada mıydı, nasıl göremedim” diyebileceğiniz türden. Ancak şu an fark edemiyor olabilirsiniz. Herkes ilk bakışta hatayı göremiyor. İpucu vermeye başlayalım.

Ayrıntılara biraz dikkat edin. Ne görüyorsunuz? Güneş var, develer güneşli bir günde ilerliyorlar. Arkada da bir ağaç bulunuyor. Sizce güneşin konumu nerede?

Tam tepede olmayan güneş, ağaçta bir gölge yapmış. Ağacın gölgesi sizin için bir ipucu olsun. Şimdi fark edebildiniz mi?

Hayır, hata ağaçta değil. Resmin ortalarına doğru bakın. Şu an görebildiniz mi?

HATA İŞTE BURADA!

Eğer hala göremeyenler kervanındaysanız işte görselin cevabı burada:

devecevap.jpg

Resimde iki deva görünüyor. Güneş tam tepede olmadığı halde iki devenin gölgesi görünmüyor. Oysa ağacın gölgesi aşağı düşüyor. Bu da demek oluyor ki develerin gölgelerinin de olması gerekiyor ve aşağı düşmeli. Ancak bu resimde develerin gölgeleri yok.

Dikkatli kişiler ilk bakışta develerin gölgelerini fark ediyor. Ancak dikkati zayıf, pratiği az olan kişiler bulmakta zorlanabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.