Deniz Tekin'den flaş karar 'Hayranlarını yıkan haber geldi

Deniz Tekin'den flaş karar 'Hayranlarını yıkan haber geldi
Müzisyen Deniz Tekin müziği bıraktığını açıkladı.

Deniz Tekin, müzik kariyerini sonlandırdığını sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu. 16 yaşında yerli ve yabancı cover şarkılarla başlayan kariyerine, 2017'de ilk albümü olan "Kozakuluçka"yı yayınlayarak adım atan sanatçı, son dönemde yaşadığı "sert bir tükenme hali"ni dile getirerek artık ticari müzik yapmayacağını belirtti.

10 yıllık müzik kariyerine 4 stüdyo albümü sığdıran ve en son geçen yıl "Yüzyıllardır Aynı Dert" albümünü piyasaya süren Deniz Tekin, müzik endüstrisinin dayattığı koşulların kendi üretim tarzıyla çeliştiğine dikkat çekti. Sanatçı, akışta olanı ticari bir meta olarak değerlendirmenin, seri üretim ve hızlı tüketim koşulları altında iş yapmanın kendisi için sürdürülebilir olmadığını ifade etti. Müzisyen, bu nedenle müzik kariyerini sonlandırdığını vurguladı.

Deniz Tekin'in bu açıklamasına, müzik endüstrisinin ticari normlarından şikayetçi olan diğer sanatçılar da destek verdi. Ceylan Ertem, Paptircem, Kalben ve Melis Danişmend gibi isimler, sanatçıyla dayanışma mesajları paylaşarak müzik endüstrisinin zorlayıcı koşullarına dikkat çektiler.

Tekin'in açıklaması şu şekilde:

ekran-goruntusu-2024-02-14-132153.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.