Çiftlik Bank davasında şok karar 'O isim tahliye edildi

Çiftlik Bank davasında şok karar 'O isim tahliye edildi
Çiftlik Bank davasında Tosuncuk olarak bilinen Mehmet Aydın'ın sağ kolu Osman Naim Kaya hakkında flaş karara imza atıldı.

"Çiftlik Bank" davasının önde gelen sanıklarından biri olan ve "Tosuncuk" lakabıyla tanınan Mehmet Aydın'ın sağ kolu olduğu belirtilen Osman Naim Kaya, Uruguay tarafından iade edilmesinin ardından tahliye edildi.

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmada, tutuklu sanıklar Mehmet Aydın, Fatih Aydın ve Uruguay'dan iade edilen Osman Naim Kaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Bazı tutuksuz sanıklar, müştekiler ve sanık avukatları da duruşmada hazır bulundu.

ekran-goruntusu-2024-02-14-133753.pngOsman Naim Kaya, savunmasında Uruguay'da kara para aklanmasına yardım etmek suçundan aldığı cezayı tamamladığını ve Türkiye'de yargılandığı davada kaçak durumunda olmadığını belirtti. Türkiye'nin iadesi için başvurulara Uruguay'un cevap verdiğini ve cezanın infazı nedeniyle iade edilemediğini ifade etti. Cumhuriyet savcısının tutukluluğun devamını talep etmesinin ardından mahkeme heyeti, Osman Naim Kaya'nın tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Ne Olmuştu

Çiftlik Bank davası kapsamında Mehmet Aydın'ın işlerini yürüttüğü iddia edilen Osman Naim Kaya, Uruguay'da 4,5 yıl ev hapsi cezasına çarptırılmıştı. Türkiye'nin iadesi için yapılan başvurunun kabul edilmesiyle Kaya, ülkeye getirilmişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan Çiftlik Bank sistemine ilişkin 5 ayrı iddianamede, sanıklar hakkında ciddi cezalar talep edilmişti. Bu iddianamelerde, Aydın kardeşler ve 18 diğer sanık hakkında toplamda 25 bin 699 yıldan 85 bin 646 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi ise 15 Eylül 2023 tarihinde 4 davanın ana davayla birleştirilmesine karar vermişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.