Çinli otomotiv devinden flaş Türkiye hamlesi! Araç piyasası altüst olacak

Çinli otomotiv devinden flaş Türkiye hamlesi! Araç piyasası altüst olacak
Çinli otomotiv devi Chery, Türkiye’de AR-GE merkezi ve ardından otomobil üretmek için fabrikalar açmak istiyor. Ticaret Bakanlığı ile irtibat halinde olan firma kısa sürede sonuca varmak istiyor. İşte haberin detayları…

Webtekno’da yer alan bilgilere göre; Çinli otomobil üreticisi Chery, geçtiğimiz aylarda bazı modelleri ile Türkiye’ye giriş yapmış ve ülkemizde en çok satan markalardan biri hâline gelmişti.

Yeni bir çalışma başlatan şirket, sadece araç satışı için değil, Türkiye’de üretim yapabilmek için harekete geçtiğini duyurdu.

Chery

Chery International Başkanı Zhang Guibing, üretim için bakanlıklarla görüşmeye başladıklarını ifade etti.

Türkiye’nin marka için çok önemli bir pazar olduğunu ve Avrupa için bir köprü görevi göreceğini belirten Guibing, Türkiye yatırımları için Ticaret Bakanlığı ile irtibat hâlinde olduklarını belirtti.

AR-GE merkeziyle başlayıp sonra fabrika yatırımı yapmayı değerlendirdiklerini de ekledi. Ancak Gubing, Türkiye yatırımları konusunda şu an için kesinleşmiş bir durum olmadığını, araştırmalarının devam ettiğinin de altını çizdi.

Türkiye’ye yatırım için ihracat ve iç pazar dahil 150-200 bin adet bandını yakalamamalarının gerektiğini ifade etti.

Sonuç olarak Chery’nin Türkiye’de üretim yapması konusunda henüz kesinleşmiş bir şey yok ancak yetkililerle görüşmeler sürüyor. Zhang Guibin, ne olursa olsun Türkiye’de üretim yapmak istediklerini söylüyor. Neler olacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.