Çin Mach 16'ya ulaşan motoru geliştirdi 'Kıtalar arası seyahat dakikalar sürecek'

Çin Mach 16'ya ulaşan motoru geliştirdi 'Kıtalar arası seyahat dakikalar sürecek'
Çin devleti, uzun bir süredir hipersonik teknolojiler üzerinde yaptığı çalışmaların meyvesini toplamaya başladı. Çin, Mach 16 hızına ulaşabilen yeni bir tür hipersonik motor geliştirmeyi başardı.

Çin, uzun yıllar ve büyük uğraşlar sonucunda dünyanın en güçlü hipersonik motorunu geliştirmeyi başardı. Mach 16’ya ulaşabilen bu yeni motor sayesinde kıtalar arası seyahatler çok daha kısa ve çok daha az maliyetle yapılabilecek.

Chinese Journal of Propulsion Technology dergisinde yer alan bilgilere göre, iki farklı moda sahip olan bu devrim niteliğindeki buluşun ilk modu, alt- Mach 7 modu olarak çalışan döner patlama motoru’na (Rotating Detonation Engine - RDE) sahip.

Motorun ikinci modunda ise Mach 7’nin üzerine çıkabilecek. Son teknolojinin mümkün kıldığı bu işlem gerçekleştiğinde yakıt, gelen havanın yüksek hızı nedeniyle arka platforma ulaştığında otomatik olarak patlayacak. Bunun sonucunda da güçlü bir itiş gücü sağlayarak Mach 16 seviyelerine çıkmayı mümkün kılıyor.

Çin, geliştirdiği hipersonik motorla sınırları zorluyor: Mach 16'ya ulaştı

ABD ve Japonya gibi sayılı ülke de şu anda kendi RDE motoru üzerinde çalışıyor. Hatta NASA ksa bir zaman önce prototip bir RDE motoru yerde test etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.