CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik oldu

CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik oldu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı seçimini, resmi olmayan sonuçlara göre Özgür Çelik kazandı.

'Değişim' diyen CHP'liler, İstanbul'da il başkanlığına Özgür Çelik'i getirdi.

CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde sonucun belli olmasının ardından, Özgür Çelik'in destekçileri salonda sloganlar atarak kutlama yaptı.

Çelik'i destekleyen delegeler "Türkiye'nin gururu İmamoğlu" ve "Özgür Başkan", "Gençlik inandı gençlik kazandı" sloganları attı.

chpsecim1.jpgÖzgür Çelik'e İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Genel Başkan adayı Özgür Özel'in yanı sıra Beşiktaş ve Kartal belediye başkanları da destek verdi.

Özgür Çelik'in, Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarından Parti Meclisi Erdoğan Toprak'tan da destek aldığı biliniyor.

32 OY FARKLA SEÇİLDİ

CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kongrede eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, il başkanlığı için yarıştı. Kongrede 655 delege oy kullandı ve yeni CHP İstanbul İl Başkanı ile 196 kurultay delegesini seçti.

2588.jpg

Buna göre CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre Özgür Çelik 342, Cemal Canpolat 310 oy aldı.

ÖZGÜR ÇELİK'TEN İLK AÇIKLAMA

Özgür Çelik CHP İstanbul İl Başkanı olmasının kesinleşmesinin ardından, şunları kaydetti:

"Demokratik biçimde yarıştığımız sayın Cemal Canpolat buradaysa kendisini kürsüye davet etmek istiyorum, henüz görevi devralmadık İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu buradaysa kendisini davet ediyorum. Yol arkadaşlarım, Anadolu'nun dört bir yanından hem partililerimiz hem yurttaşlarımız kongremizi takip etmek üzere buraya geldiler. Hepsine sonsuz ve yürekten teşekkürler. Tarihi bir kongreyi gerçekleştirirken erken saatlerden beri burada olan örgütümüze teşekkür ediyorum.

CHP kongrelerinin kaybedeni olmaz biz burada sizlerle birlikte bu salondan çıkacağız. Bu bir zafer konuşması değil, biz zafer konuşmasını İstanbul'u yeniden kazandığımızda, Türkiye'yi kazandığımızda gerçekleştireceğiz.

ozgurcelik1200.jpgYarın basında CHP kongresi tartışacaklara sesleniyorum lider sopasıyla il başkanı belirleyenleri tartışın. Bugün burada yapılan eleştirilerin hepsini alıp yoğurup yol haritası belirleyeceğiz. Kongrenin heyecanıyla sarf edilmemesi gereken sözler de söylendi. Ancak biz tüm örgütümüzle kucaklaşmaya hazırız. İlk gideceğim yer orta tribünden diğer adayın lehine slogan atan ilçedir. İstanbul'da artık eşitlikçi bir yönetim anlayışı var. 39 ilçe başkanına eşit davranan bir mücadeleyi gerçekleştireceğiz. İstanbul'dan bir kıvılcımı çakarsak bu umut Türkiye'ye ışık olur demiştik. Birleşe birleşe kazanacağız.

8 yaşında bir çift lastik ayakkabı ile geldiğim bu şehirde bugün CHP'nin en önemli makamlarından birine beni layık gören örgütümüze teşekkür ediyorum. Çok gururluyum. Bir emekçinin çocuğu bu ülkede il başkanı, belediye başkanı olabiliyorsa bunu demokrasiye, cumhuriyete, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.