Barış Pınarı Harekatı'nın üzerinden 4 yıl geçti

Barış Pınarı Harekatı'nın üzerinden 4 yıl geçti
Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde terör örgütleri PKK/YPG ve DEAŞ'a karşı Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmasının üzerinden 4 yıl geçti, sağlıktan eğitime, altyapı kalkınma projelerinden güvenliğe kadar her alanda yeni düzenin kurulması için faaliyetler sürüyor.

Türkiye, Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi'nin 51. maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkı kapsamında güvenliğini tehdit eden terör örgütü PKK/YPG başta olmak üzere Suriye'nin kuzeyindeki teröristleri etkisiz hale getirmek ve sınır güvenliğini sağlamak için 9 Ekim 2019'da Barış Pınarı Harekatı'nı başlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Ekim 2019'da X hesabından, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye Milli Ordusu (SMO) ile Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ'a karşı Barış Pınarı Harekatı'nı başlattığını duyurdu.36.jpg

Harekatın 4. gününde Rasulayn ilçe merkezi, 5. gününde de Tel Abyad ilçe merkezi, PKK/YPG'li teröristlerden temizlendi.

Harekatla 4 bin kilometrekareden fazla alana yayılmış yaklaşık 600 yerleşim yeri terörden arındırıldı.

10 BİN 236 AMELİYAT YAPILDI

AA muhabirleri, Barış Pınarı Harekatı'yla terörden kurtarılan bölgede sağlıktan eğitime, altyapı kalkınma projelerinden güvenliğe kadar her alanda yeni düzenin kurulması için yürütülen çalışmaları derledi.

Terörden temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde 3 hastane, 10 sağlık ocağı, 2 diyaliz merkezi, fizik tedavi merkezi, kan ve talasemi merkezi, 3 aşı merkezi ile PCR laboratuvarı ve 3 mobil klinik bulunuyor.

Son 4 yılda hastanelerde toplam 10 bin 236 ameliyat yapıldı.

Her iki ilçedeki diyaliz merkezlerinde nitelikli sağlık hizmeti verildiğinden Türkiye’ye sevk edilen hasta sayısı da azaldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.