Çanakkale'de 'müebbet' ile aranan 4 FETÖ'cü yakalanıp, tutuklandı

Çanakkale'de 'müebbet' ile aranan 4 FETÖ'cü yakalanıp, tutuklandı
Çanakkle'nin Ayvacık ilçesinde polis, Yunanistan'ın Midilli Adasına kaçış hazırlığı yapan; haklarında müebbet hapis cezası bulunan 4 FETÖ'cü yakalanıp, tutuklandı.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve MİT Bölge Müdürlüğü ekiplerince, 20 Eylül'de ilçeye bağlı Ahmetçe köyü yakınlarında bulunan kamping işletmesinde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon düzenledi.

İşletmede saklanan ve yasa dışı yollardan Yunanistan Midilli Adasına kaçış hazırlığı yapan, ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ ve ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’ suçundan aranması bulunan R.A., Ö.A., R.Ç. ve H.T., yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda ise 111 bin 850 TL, 2 bin 750 dolar ve 150 euro ele geçirildi. Ayrıca, Atatürk Havalimanı’ndaki kalkışmaya katılan 4 FETÖ şüphelisinin müebbet hapis cezasının bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan, şüphelilerin barınma ve yasa dışı yollardan Yunanistan Midilli Adası’na geçişlerini organize eden İ.Ç., İ.Ö.E., V.Ü., Ü.İ. ve F.A. da yakalanarak gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliye sevk edilen FETÖ/PDY üyesi R.A., Ö.A., R.Ç. ve H.T. tutuklanırken, FETÖ üyesi şüphelilerin barınma ve yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçişlerini organize eden İ.Ç., İ.Ö.E., V.Ü., Ü.İ. ve F.A., adliyedeki işlemleri devam ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.