Buzdolabındaki kötü kokuyu vakum gibi çekiyor '3 kaşık serpince..'

Buzdolabındaki kötü kokuyu vakum gibi çekiyor '3 kaşık serpince..'
Buzdolabınızdaki kötü kokularla uzun süredir mücadele ediyorsanız ancak başarılı bir yöntem bulamıyorsanız bu yöntemi mutlaka deneyin

Tazeliğini korumak için içerisine sakladığınız meyve ve sebzelerin çürümesi sonucunda buzdolabında kötü kokular meydana gelebiliyor. Bu kötü kokular başka yiyeceklere de sinebildiğinden kokudan kurtulmak sandığınız kadar kolay olmayabiliyor. Ancak bu sorunun da doğal ve pratik bir çözümü var.

vakum.jpg

KİMYASAL ÜRÜNLERE HİÇ GEREK YOK

Buzdolabının içerisinde yiyecek ve meyveler muhafaza edildiği için temizliğinde olabildiğince doğal ve kimyasal içermeyen ürünlerin kullanılması sağlık açısından önem arz ediyor. Buna rağmen ev hanımlarının çoğu hijyen endişesi ile yine de kimyasal içeren ürünlere yönelebiliyor.


HAFTADA BİR KEZ TEMİZLEYİN
Kötü kokulardan kurtulmak için buzdolabınızı en az haftada bir kez temizlemeniz öneriliyor. Buzdolabının temizliğini yaparken temizliğin yüzeysel olmaması için içeriğinde sakladığınız gıdaların tamamını çıkarmanız gerekiyor ardından kaynar su ve sirke ile buzdolabını silebilirsiniz.

1.jpg

SADECE 3 KAŞIK KARBONAT
Buzdolabınızdaki kötü kokularla mücadele etmek için sadece 3 kaşık karbonatı buzdolabınıza serpip kaynar su ile ıslattığımız bezle sildikten sonra bir çay tabağına 3 kaşık karbonat koyup onu buzdolabınızın dip kısmına yerleştirdiğinizde koku sorununuz tamamıyla ortadan kalkıyor. Karbonatı 3 haftada bir değiştirmeyi unutmayın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.