Bunu yiyen 100 yaşına kadar yaşıyor

Bunu yiyen 100 yaşına kadar yaşıyor
İbn-i Sina uzun yaşamın sırrını aslında yıllar önce paylaşmış. Bazı besinler var ki bu besinleri tüketen kişiler 100 yaşına kadar yaşayabilir.

Sağlıklı yaşamak için bağışıklığınızı güçlendirmeniz ve vücudunuzu hastalıklara karşı korumanız gerekiyor. Bağışıklığınızı güçlendirmek için mutlaka dengeli beslenmeli alışkanlık haline getirmelisiniz. Önemli bir tıp doktoru olan İbn-i Sina yıllar önce adete şifa deposu olan ve ömrü uzatan besinlerin sırrını vermiş. Tıbbın babası olarak bilinen İbn-i Sina'nın yüzlerce yıllık reçetesinden dikkat çeken ömrü uzatan besinler ortaya çıktı.

İşte o besinler…

ISIRGAN OTU

Nefes aldıkça göğüs sıkışması ve öksürük krizleri de beraberinde getirdiği biliniyor.

Boğaz ve akciğerlerdeki mukoz azaldığında kişi nefes alma zorlukları yaşıyor. Bu da genellikle virüslerden kaynaklı mukozlardaki nem oranının azalmasına neden oluyor.

İbn-i Sina bunu önlemenin en iyi yolunun da ısırgan otu olduğunu belirtiyor.

BAKLA

İbn-i Sina bu durumun yaşanmaması için çocukluk çağdan itibaren düzenli olarak bakla tüketilmesini önerdi.

Cildin parlaklığı yıllara yenik düşebiliyor. Zamanla yorulan ve parlaklığını kaybeden cilt kişiyi soluk ve halsiz gösterebiliyor.

ÇAM FISTIĞI

K vitamini bakımından zengin nadir besinlerden biri olan çam fıstığını özellikle kismi ya da yüz felci geçirmiş kişilerin tüketmesi tavsiye ediliyor. İbn-i Sina bu detayın altını reçetesinde özellikle çizdiği bildirildi.

BU BESİNLER DE BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR

FINDIK

Vücudunuz sağlıklı yağlara ihtiyaç duyar. Kuru yemişler, iyi yağ, lif ve protein kaynaklarıdır ve bu nedenle, bazı şekerli atıştırmalıkların vereceği şeker hücumunu ve ardından daldırmayı vermeden sizi daha uzun süre tok hissettireceklerdir.

Yapılan bir araştırmada bir araştırma , en çok fındık yiyenlerin herhangi bir hastalıktan, özellikle kanser, kalp hastalığı veya solunum yolu hastalığından ölme riskinin daha düşük olduğunu bulundu.

BAKLAGİLLER

Baklagiller, uzun yaşama dair her besin düzeninin temeli konumunda bulunuyor. Baklagiller, içerdiği ortalama yüzde 21 protein, yüzde 77 karışık karbonhidratlar ve çok az yağla dünyadaki diğer ürünlerden gram başına daha fazla besine sahip. Uzun yaşayan çoğu insan, ortalama günde en az yarım bardak baklagiller tüketiyor.

MEYVE VE SEBZELER

Meyve ve sebzeleri düzenli tüketmek vücut direncini artırır ve bağışıklığı adeta çelik gibi güçlü hale getirir.

Özellikle sebze ve meyve ağırlıklı porsiyonlarla beslendiğinizde vücudunuzun ihtiyacı olan tüm vitaminleri karşılayabilirsiniz. Vitamin deposu besinleri düzenli olarak tükettiğinizde vücut sağlığınızı koruyabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.