Bunu yapmayan çiftçilerin elektriği kesilecek ‘Flaş uyarı geldi’

Bunu yapmayan çiftçilerin elektriği kesilecek ‘Flaş uyarı geldi’
Çiftçileri yıkacak haber geldi. Bunu yapmayan çiftçilerin kesin olarak elektriği kesilecek.

Binlerce çiftçiyi ilgilendiren haber geldi. O illerde bunu yapmayan çiftçilerin elektriği kesileceği belirtildi.

Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Siirt’teki tarımsal sulama abonelerinin elektrik borcunun toplamda 27 milyar liraya ulaştığı aktarıldı.

Bölgenin faaliyet gösteren Elektrik dağıtım şirketi, tarımsal sulama abonelerine, sulama sezonu öncesinde son kez uyarılarda bulundu.

resized-69847-573e46b9manset.jpg

KESİNLİKLE ELEKTRİK VERİLMEYCEK

Dicle elektrik borcunu ödemeyen çiftçilerin elektriklerinin kesileceğini açıkladı. Konuya ilişkin açıklama yapan Dicle Elektrik, sunulan tüm imkânlara rağmen bugüne kadar borcunu ödememekte direnen tarımsal sulama abonelerinin, borcunu zamanında ödeyen abonelerin haklarını korumak için bu yıl kesinlikle elektrik verilmeyeceğinin altını çizdi.

35614.jpg

27 MİLYAR BORCUN 25 MİLYARI İKİ İLE AİT

27 Milyar liralık borcun 25 milyarı sadece Mardin ve Şanlıurfa’dan olduğu belirtildi. Şanlıurfa’daki 13 bin abonenin 15.5 milyar lira, Mardin’deki 5 bin abonenin ise 9.5 milyar lira tarımsal sulama kaynaklı borcu bulunmasına rağmen ödeme yapmadığı kaydedildi.

Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Siirt’teki tarımsal sulama abonelerinin elektrik borcu ise 2 milyar TL’ye yaklaşırken, yetkililer bölgedeki toplam elektrik tüketiminin 3’te birinin, yaklaşık 18 bin tarımsal sulama abonesine ait olduğunu belirtti.

Ayrıca, aşırı elektrik tüketiminin enerji arz güvenliğini ve kaliteli enerji dağıtımını da tehlikeye düşürdüğü aktarıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.