Bu yöntemleri uygulayanın kışın cebi yanmayacak 'Yakıt tasarrufu için 5 öneri'

Bu yöntemleri uygulayanın kışın cebi yanmayacak  'Yakıt tasarrufu için 5 öneri'
Soğuk günlerde araçlar daha fazla yakıt tüketiyor. Ancak yakıt tasarrufu sağlamak için bu 5 yöntemi uygulayabilir, daha az yakıt tüketimini destekleyebilirsiniz.

Kış mevsimi geldiğinde buz gibi havalar yaşam şartlarını zorlaştırıyor. Sıcaklıkların düşüş göstermesiyle birlikte araçların yakıt tüketimi de buna ters orantılı olarak artmaya başlıyor. Peki, yakıt tasarrufu sağlamak için ne yapılır?

Araçların daha az yakıt harcaması ve kış aylarını iyi geçirmesi için kolay birkaç yöntem bulunuyor. “Kış aylarında yakıt tasarrufu sağlamak için ne yapılır” diyenlere işte o 5 yöntem…

arabaaass.jpg

ARACINIZIN BAKIMLARINI YAPTIRIN

Aracın performansını artırmak ve korumak için bakımlarının aksatılmaması gerekiyor. Düzenli bakım yaptırarak motor yağını, buji, hava filtresi gibi parçalarını kontrol ettirmek ve gerekiyorsa değiştirilmesini sağlamak yakıt tasarrufu için önemli bir hamle. Nasıl ki sıcak mevsimlerde de aracınızın bakımlarını yaptırıyorsanız, kışın daha dikkatli ve titiz davranmalısınız. Bu durum arızaların ve artan yakıt tüketiminin önüne geçer.

LASTİKLERİNİZİ KONTROL EDİN

Düzenli bir şekilde lastik kontrollerinizi yapmalı, düşen basınçlarını normale getirmelisiniz. Lastik üretici firmanın belirlediği basınç miktarının düşmemesi, aracın eforu açısından önemlidir. Araç lastiklerinin basıncının düşmesi, aracın daha fazla zorlanmasına ve dolayısıyla daha fazla yakıt tüketimi yapasına neden olabilir.

otomobil-kis-2564.jpg

ANİ FREN VE GAZA BASMAK KONUSUNDA TEMKİNLİ OLUN

Aracınızın fazla yakıt tüketmesini istemiyorsanız özellikle kış aylarında aracı zorlayacak hamleler yapmayın. Ani fren ve hızlanmalar aracın daha fazla efor sarf ederek fazla yakmasına neden olacaktır. Yakıt tasarrufu sağlamak için ne yapılır diye soranlara yumuşak vites geçişlerini, ani olmayan hız kesmeleri öneririz.

KLİME KONUSUNDA DİKKATLİ OLUN

Otomobilinizin klimasını çalıştırmadan önce motorun iyice ısındığından emin olun. Motor ısındıktan sonra klimayı çalıştırırsanız yakıt tasarrufu sağlayabilirsiniz. Çünkü klimayı motor ısınmadan çalıştırdığınızda daha fazla yakıt harcanmasına neden olabilirsiniz.

otomonil.jpg

ARACINIZI GARAJDA TUTUN

Otomobilinizin yağının donmamasını, motorunun soğumamasını ve otomobil ısısının sabit kalmasını istiyorsanız, kapalı garajda park etmeye özen gösterebilirsiniz. Dışarıda park ederseniz daha fazla yakıt harcamaya meyilli olacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.