Borsa İstanbul'da yeni dönem başladı: Pazar sistemi kuruldu

Borsa İstanbul'da yeni dönem başladı: Pazar sistemi kuruldu
Borsa İstanbul'da yatırımcıların Borsa Pay Piyasası'nda işlem görebilmesi amacıyla Girişim Sermayesi Pazarı (GSP) oluşturuldu. Yeni oluşturulan pazar kimleri kapsıyor? İşte detaylar...

Borsa İstanbul'un açıklamasına göre, şirketlerin, sadece nitelikli ve kurumsal yatırımcılara sermaye artırımı yoluyla pay ihraç ederek kaynak temin etmelerini sağlamak ve söz konusu payların Borsamız Pay Piyasası'nda işlem görebilmesi amacıyla Girişim Sermayesi Pazarı (GSP) oluşturuldu.

borsa-istanbulda-yeni-rekor-2.jpg

Buna göre bu paylar GSP'de sadece nitelikli ve kurumsal yatırımcılar arasında işlem görebilecek ve işlem görmeye başladıklarında halka açık sayılacak.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Böylece GSP'de işlem görmek, kurumsal yatırımcıların da desteğiyle şirketlerin kurumsallaşmasına katkı sağlayacak. Gerekli kurumsallaşma adımlarını tamamlayan ve yatırımlarını gerçekleştirerek büyüyen şirketler, halka arza hazır hale gelerek, paylarını bu kez halka arz etmek için başvuru yapabileceklerdir."

Şirketler, GSP'de işlem görmeye başladıklarında halka açık sayılacak ve Sermaye Piyasası ve Borsa mevzuatına tâbi olacaklardır. Böylece GSP'de işlem görmek, kurumsal yatırımcıların da desteğiyle şirketlerin kurumsallaşmasına katkı sağlayacak.

borsa-istnabulsdgfsdfsf.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.