Borsa İstanbul'da yatırımı olanlar yaşadı 'Dev firmalar para dağıtıyor'

Borsa İstanbul'da yatırımı olanlar yaşadı 'Dev firmalar para dağıtıyor'
Borsa İstanbul'da 2023 yılı bilançolarını açıklayan 3 şirket, KAP’a temettü dağıtma kararı aldıklarını bildirdi.

Borsa İstanbul'da bilanço dönemi hala devam ediyor. Bu kapsamda 2023 yılı bilançolarını da açıklayan şirketler 2024 yılında ödemesi yapılacak olan temettü kararlarını da yayınladı.

2 Nisan 2024 tarihi itibariyle 3 dev firma daha da temettü ödemeleri hakkındaki kararını duyurdu. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)'a yapılan açıklama da temettü kararını açıklayan firmaların ne kadar ödeme yapacakları da netleşmiş oldu.

3 DEV FİRMA TEMETTÜ ÖDEMESİ YAPACAK

Dev firmaların KAP'a yaptıkları açıklamalara göre, 2 Nisan 2024 Salı günü Polisan Holding A.Ş. (POLHO), İşbir Sentetik Dokuma Sanayi A.Ş. (ISSEN), Boğaziçi Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BOBET) yatırımcılarını temettü ödemesi yapacaklarını bildirdi.

Yatırımcısını temettü ödemesi yapma kararı alan Polisan Holding A.Ş. (POLHO) hisse başında net olarak 0,1067896 TL temettü ödemesi yapacak. Şirket, ödeme yapılacak tarih hakkında kesin bir bilgi paylaşmadı.

Yatırımcısını temettü ödemesi yapma kararı alan bir diğer şirket ise İşbir Sentetik Dokuma Sanayi A.Ş. (ISSEN). Şirket, hisse başına 0.054 TL temettü ödemesi yapacak. İşbir Sentetik Dokuma Sanayi A.Ş.’de ödeme tarihi ile ilgili bir bilgi paylaşmadı.

Temettü ödemesi yapma kararı alan son şirket ise Boğaziçi Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BOBET) oldu. Dev firma yatırımcısına hisse başında 1.35 TL temettü ödemesi gerçekleştirecek. Ancak bu şirket te ödeme tarihi ile ilgili bir bilgi vermedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.