4 kişilik ailenin bayram alışverişi cep yakacak 'Fiyatlar katlandıkça katlandı

4 kişilik ailenin bayram alışverişi cep yakacak 'Fiyatlar katlandıkça katlandı
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala birçok vatandaşta bayram alışverişi telaşı başladı. Ancak bu yıl ki fiyatları gören alışveriş yapmakta iki kez düşünecek.

Bayram yaklaştıkça, alışveriş merkezleri, mağazalar ve semt pazarları canlanmaya başladı. Ancak, bu yıl bayram alışverişinin maliyeti oldukça arttı ve birçok aile için ciddi bir maddi yük oluşturuyor.

Özellikle İstanbul'da Eminönü, Mahmutbey, Bakırköy ve Merter gibi çarşılar, bayram hazırlıklarıyla hareketleniyor. Ancak, esnaflar bu yılın geçen yıla göre daha zorlu olduğunu belirtiyorlar.

kalabalik-antep.jpg Fiyatların neredeyse iki katına çıktığına dikkat çekiyorlar. Bir çocuğun giyim masrafının 2 bin lirayı geçtiği bir ortamda, dört kişilik bir ailenin tamamının giyinmesi için harcanan miktar 8 ila 10 bin liraya kadar çıkabiliyor.

Mahmutbey'deki bir tekstil esnafı, bayramların artık eskisi gibi olmadığını ve insanların giyime ayırdığı bütçelerin kısıtlı olduğunu ifade ediyor. Özellikle çocuklar için alışveriş yapıldığını belirtiyor ve bu miktarın ekonomik koşullarda oldukça zor olduğunu vurguluyor.

ekran-goruntusu-2024-04-03-091034.pngBakırköy'deki bir esnaf ise fiyat artışlarına dikkat çekiyor. Geçen yıl 300 liraya sattıkları çocuk kotlarının bu yıl 600 liraya çıktığını belirtiyor ve bir çocuğu giydirmenin maliyetinin 2 bin liradan başladığını ifade ediyor.

Bu durum, birçok ailenin bayram alışverişine daha temkinli yaklaşmasına neden oluyor. Artan fiyatlar ve ekonomik belirsizlikler, insanları harcamalarını kısıtlamaya ve daha dikkatli olmaya yönlendiriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.