BM'den Suriye iç savaşının 12'nci yılında barış çağrısı

BM'den Suriye iç savaşının 12'nci yılında barış çağrısı
Birleşmiş Milletler(BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye'de meydana gelen depremlerle birlikte başlayan insani yardımların siyasi hayatla birleşmesi gerektiğini belirterek barış çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler(BM) Genel Sekreteri Antoni Guterres''ten 11 Mart 2023''te 12''nci yılına girecek olan Suriye iç savaşına ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. 

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin etkilediği ve 5 binden fazla insanın öldüğü Suriye''ye yapılan insanı yardımların siyasi hayata da yansımasını gerektiğini belirten Guterres, barış dileğinde bulundu.

Suriye''de, 6 Şubat''taki deprem nedeniyle halkın yeni bir trajediyle karşı karşıya kaldığını ifade eden Guterres, insani yardım ihtiyacının çatışmanın başından bu yana en yüksek düzeye ulaştığına dikkati çekti.

Guterres, insani yardım operasyonlarının engelsiz sürdürülmesinin büyük aciliyet ve önem taşıdığını belirterek, "Depremlerin ardından sağlanan insani yardımla yakalanan ivmenin siyasi alana taşınması gerekiyor. Suriyeli taraflar ve uluslararası ortaklarla birlikte BM Güvenlik Konseyinin 2254 No''lu kararı uyarınca atılacak somut adımların, sürdürülebilir barışın yolunu açabileceğine inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Ülke genelinde ateşkesin sağlanması, Suriye halkının meşru taleplerinin karşılanması ve sığınmacıların gönüllü, güvenli ve onurlu dönüşlerinin sağlanması için "hep birlikte hareket etme zamanı" olduğunu aktaran Guterres, BM''nin, Suriye''nin egemenlik, bağımsızlık, birlik ve toprak bütünlüğüne güçlü bağlılığını teyit etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.