Bir günde 58 Türk firması iflas etti 'Binlerce kişi işsiz kaldı'

Bir günde 58 Türk firması iflas etti 'Binlerce kişi işsiz kaldı'
Türkiye genelinde ekonomik krizin etkileriyle iflas eden şirket sayısı gün geçtikçe zirveye tırmanıyor. İflas eden meşhur firmalar belli oldu...

Merhabahaber'de yer alan bilgilere göre; Küresel ekonomik krizin etkileriyle Türkiye genelinde iflas eden firma sayısında rekor artış yaşandı. Tedarik zincirinin kırılmasıyla iflasların zirveyi gördüğünü belirten ekonomistler, bu aşamaya pandemiden dolayı geçildiğini savunuyor.

ÜRETİMİ DURDURMAK ZORUNDA KALDILAR

Koronavirüs salgını döneminde firmalar üretimi durdurmak zorunda kaldı. Milyonlarca insanın ölümüne neden olan salgında ekonomi olumsuz etkilendi.

988-7.jpg

BAZI FİRMALAR KÜÇÜLMEYE GİTTİ

Çip krizi bu süreçte en çok istihdam kaybına neden olan olay olarak tarihe geçti. Bazı firmalar küçülmeye giderek ekonomik krizle baş etmenin yollarını aradı. Bazıları ise bankalardan çektiği kredilerle günü kurtarmaya çalıştı. Faizlerin artmasıyla birlikte bankalar kredi musluğunu kapattı.

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ AÇIKLADI

Bununla beraber Türkiye ve dünya genelinde iflas eden firma sayısında rekorlar üst üste geldi. İstihdam kaybına neden olan iflasların ülke ekonomilerine büyük darbeler vurduğu biliniyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kötü gidişatı özetleyen istatistikleri kamuoyu ile paylaştı.

988-5.jpg

Kurulan ve Kapanan Şirket İstatistiklerine göre, ilk 10 ayda 17 bin 514 şirket, ekimde ise 2246 şirket kapandı. 2023'ün ilk 10 ayında, 2022'in ilk 10 ayına göre kapanan şirket sayısı yüzde 3,3 kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 13 arttı. Ekim 2023'te, kapanan şirket sayısı 2022 yılının aynı ayına göre yüzde 31,7 oranında arttı.

TÜRKİYE'DE 1 GÜNDE 58 FİRMA KAPANDI

İstatistik ortalamalarına göre Türkiye'de 1 günde 58 firma kapandı. Bu oran aslında iflasların ne kadar arttığını özetler nitelikte. Vatandaş iflas eden firmaların isimlerini merak ediyor.

988-6.jpg

İFLAS EDEN MEŞHUR FİRMALARIN İSİMLERİ ŞU ŞEKİLDE:

Adalar Otelcilik: Eskişehir'de Porsuk Çayı manzaralı bir otel iflas etti. Bahsi geçen iflastan dolayı otelin binası icradan satışa çıkarıldı.

988-8.jpg

Sed Geri Dönüşüm: Ankara merkezli faaliyet gösteren bu firma geri dönüşüm alanında sektörünün öncüleri arasında yer alıyordu. Firma kısa süre önce iflas ettiğini duyurdu.

988-9.jpg

Almetka Metal: Kocaeli merkezli faaliyet gösteren firmanın iflası metal sektörünü şaşkına çevirdi.

988-10.jpg

Bilyap İnşaat: İstanbul'da binlerce daire inşa eden bu firma kısa süre önce ekonomik krizden dolayı iflas etti.

988-11.jpg

Mandıracı Amca: Süt ve süt ürünleri satışında sektöre yön veren firma iflas etti.

988-12.jpg

Hacıince Et: Konya'da 3 bine yakın büyükbaş hayvan kapasiteli çiftliği olan, Alanya'da et entegre tesisiyle piyasada çok kişinin bildiği meşhur firma iflas etti.

988-13.jpg

Detur: Turizm sektöründe piyasanın önemli firmaları arasında yer alan Detur mali krizi aşamadı ve iflas etti. Firma dünya çapından binlerce turisti Türkiye'ye getiriyordu.

988-14.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum