Bir gören bir daha bakıyor ' Sağ tarafı tavuk, sol tarafı horoz

Bir gören bir daha bakıyor ' Sağ tarafı tavuk, sol tarafı horoz
İnegöl ilçesinde bir mobilya fabrikası sahibi olan İsmail Şentürk'ün hobi olarak beslediği yarı tavuk-yarı horoz, görenleri şoke etti.

İsmail Şentürk, geçtiğimiz yıl tavukların kuluçkaya yattığı yumurtalardan dünyaya gelen bu olağandışı kanatlıyı fark ettiğinde büyük bir şaşkınlık yaşadı.

aw190131-07.jpg Şentürk, "Hayvanın cinsiyetiyle ilgili karar vermede zorluklar yaşadık. Büyüdükçe hem tavuk hem de horoz özellikleri sergilemeye başladı. Sonunda, yarı tavuk yarı horoz olduğunu anladık. Bu durum, dünyada çok nadir rastlanan bir vakaydı ve bizim için büyük bir sürpriz oldu" diye konuştu.

Şentürk, Sam'in üreme yeteneğinin olmadığını belirtirken, hayvanın hem tavuklarla hem de horozlarla eşleşmediğini ve yumurta yapmadığını ifade etti.

aw190131-06.jpgSağ ve sol tarafındaki farklılıkları anlatan Şentürk, "Sağ tarafı tavuk özelliklerini taşırken, sol tarafında horoz özellikleri bulunuyor. İbiği, bacak rengi ve vücut yapısı gibi özelliklerde belirgin farklılıklar görülüyor. Sam, hem tavuklarla hem de horozlarla kavgalı ve eşleşme konusunda ilgisiz. Bu durum, üreme amaçlı bir çiftleşme söz konusu olamayacağı anlamına geliyor" dedi.

aw190131-04.jpgSam'in ilginç özellikleri nedeniyle üniversitelerin araştırma konusu olabileceğini ifade eden Şentürk, eğer ilgilenen bir araştırma kuruluşu olursa Sam'i teslim etmeye hazır olduklarını dile getirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.