Biden Gazze'ye insani yardımın hızla artırılması talebinde bulundu

Biden Gazze'ye insani yardımın hızla artırılması talebinde bulundu
ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu ile gerçekleştirdiği telefon konuşmasında, Gazze'ye yapılacak insani yardımların hızla ve büyük miktarda arttırılmasının önemine vurgu yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, telefon konuşması gerçekleştirdi. Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Liderler Gazze'deki gelişmeleri değerlendirdi. Başkan, İsrail'in vatandaşlarını terörizme karşı koruma konusunda her türlü hak ve sorumluluğa sahip olduğunu yineledi ve bunu sivillerin korunmasına öncelik veren uluslararası insani hukukla tutarlı bir şekilde yapması gerektiğinin altını çizdi” denildi.

REHİNELER KONUŞULDU

Biden ve Netanyahu’nun Gazze Şeridi’nde tutulan ABD’li rehineleri de ele aldığını aktaran açıklamada, liderlerin rehinelerin yerinin tespit edilmesi ve serbest bırakılmasına karşın çalışmalar yürüttüğü söylendi.

Açıklamada, “Başkan, Gazze'deki sivillerin ihtiyaçlarının karşılanması için insani yardım akışının derhal ve önemli ölçüde artırılması gerektiğinin altını çizdi. Başkan ve Başbakan, hem doğrudan hem de ilgili ulusal güvenlik ekipleri aracılığıyla düzenli istişarelerde bulunma konusunda mutabakata vardı” ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.