Beyaz eşya devi iflasın pençesinde 'Borç batağında yüzüyor'

Beyaz eşya devi iflasın pençesinde 'Borç batağında yüzüyor'
Küresel ekonomik krizin derin izleriyle birlikte, ünlü bir beyaz eşya üreticisinin iflası da gündem de yerini aldı.

Dünya çapındaki küresel krizin etkisi azalmıyor ve kötü haberler ardı ardına gelmeye devam ediyor. Beyaz eşya bileşenleri üreticisi Robertshaw U.S. Holdings, finansal zorluklarını aşmak amacıyla stratejik bir adım atarak 11. Bölüm iflas koruması için başvuruda bulundu.

Robertshaw Appoints Chief HR Officer from Search by Hanold Associates - Hanold Associates Executive Search & Leadership Advisory

Başvuru, Perşembe günü Houston, Teksas'taki bir iflas mahkemesinde gerçekleşti. Şirket, 670 milyon dolarlık önemli bir borcu azaltmayı hedeflerken aynı zamanda kredi verenleri arasındaki davalardan kaynaklanan anlaşmazlıkları çözmek için çaba sarf ediyor.

Robertshaw, One Rock Capital Partners tarafından yönetilen bir şirket olarak, yeniden yapılandırma planı için kredi verenlerin geniş bir desteğini aldı.

Foto - Kötü haber geldi! Beyaz eşya üreticisi iflas etti

Şirket, borcun yeniden yapılandırılmasını değerlendirirken, aynı zamanda iflas durumunda bir satışın olasılığını da göz önünde bulunduruyor.

Robertshaw, ev ve ticari cihazların vazgeçilmez parçaları olan termostatlar, vanalar, anahtarlar ve zamanlayıcılar gibi çeşitli temel bileşenleri üretmesiyle biliniyor.

Marka geniş bir ürün yelpazesine sahip olmasına rağmen, genellikle popülerlik açısından geri planda kaldı.

Allianz Trade: Türkiye'de iflaslar 2023'te yüzde 50 artacak - Bloomberg HT

Ancak, Houston'da yapılan bir duruşmada avukat George Klidonas'ın belirttiği gibi, Robertshaw ürünleri, evlerde her yerde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Robertshaw, iflas sürecinin bir parçası olarak, bu yasal anlaşmazlığı potansiyel olarak arabuluculuk veya iflas mahkemesinde dava yoluyla çözmeyi planlıyor.

Ayrıca, şirket, çoğunluk kredi veren grubundan 56 milyon dolarlık bir iflas kredisi sağlamıştır. Bu kredinin önümüzdeki duruşmada iflas mahkemesi tarafından onaylanması gerekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.