Beş yüz ve bin TL'lik banknotlar mı çıkıyor? Tasarımları internette dolaşmaya başladı

Beş yüz ve bin TL'lik banknotlar mı çıkıyor? Tasarımları internette dolaşmaya başladı
Türk lirasının günden güne değer kaybetmesinin ardından beş yüz ve bin TL'lik banknotların çıkıp çıkmayacağı gizemini korurken, yeni tasarımlar internette dolaşmaya başladı.

Dolar ve euroda yaşanan durdurulamaz yükseliş ile birlikte her geçen gün artan enflasyon Türk lirasına değer kaybettirmeye devam ediyor.

Günden güne değeri azalan Türk lirası merak konusu olurken, beş yüz TL ve bin TL'lik banknotların piyasaya sürülüp sürülmeyeceği ise gizemini korumaya devam ediyor.

p11.jpg

200 DOLARDAN 7.45 DOLARA

Şuanda en yüksek banknot olan 200 TL, günden güne eriyerek bugün 7.45 dolarlık bir değere sahip.

200 TL, ilk çıktığı dönemde 131 dolar karşılığında bir değere sahipti.

Milli Gazete'de yer alan bilgilere göre, Üretim, plânlama, tasarruf ve yatırımdan uzak AKP iktidarları politikalarının ekonomiyi getirdiği çıkmaz sonucunda Türk Lirası (TL) sürekli değer kaybetmeye devam ediyor. Öte yandan, uzman ekonomistler 500 ve 1000 TL'lik banknotların tedavüle sokulmasının artık vaktinin gelip geçtiğini belirtiyorlar.

Paramızda yaşanan hızlı değer kaybı, vatandaşların ellerindeki kağıt ve madeni para miktarının artmasına neden oldu. Elimizde yüklü miktarda para var ama alım gücü düştü.

enflasyon.jpg

ENFLASYON VATANDAŞI EZDİ

Türk lirasının sürekli değer kaybetmesi, ekonomik sorunların bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Tüketim ekonomisinin iktidar tarafından merkeze alınması, üretime gerekli önemin verilmemesi TL'ye değer kaybettirdi. Bu sorunlara ek olarak, enflasyon ve hayat pahalılığı gibi etkenlerle birlikte döviz kurlarındaki artış, vatandaşların geçimini zorlaştırdı.

euroo.jpg

EKONOMİSTLERDEN YENİ BANKNOT ÖNERİLERİ

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Türk lirasının değer kaybına rağmen, 500 TL ve 1000 TL değerinde yeni banknotların tedavüle sokulması gerektiğini savunuyor. Ekonomik koşulların, yakın bir gelecekte 500 TL ve 1000 TL'lik banknotların piyasaya sürülmesine işaret ettiğine dikkat çekiyor. Bu, ekonominin güçlenmesine ve vatandaşların daha fazla parayı ellerinde tutmalarına yardımcı olabilir.

p555.jpg

YENİ BANKNOT TASARIMLARI

Grafik tasarımcıları tarafından paylaşılan yeni banknot tasarımları da sık sık gündeme geliyor. Sosyal medyada popüler olan bu tasarımlar, Türk lirasının değer kaybına çözüm olabileceği düşünülen bir adımın prototipi olarak ön plana çıkıyor. Bu tasarımlar, yeni banknotların nasıl görünebileceği konusunda fikirler sunuyor. Ancak bu tasarımların resmi olarak kabul edilip edilmeyeceği henüz netlik kazanmış değil.

enflasyonnk.jpg

OKLAR YENİ BANKNOTLARI İŞARET EDİYOR

Yeni banknotların piyasaya sürülmesiyle birlikte, ekonomik denge sağlanması ve vatandaşların nakit ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor. Türkiye'deki ekonomik koşullar, yakın bir gelecekte 500 TL ve 1000 TL'lik yeni banknotların piyasaya sürülmesine işaret ediyor.

İŞTE TASARIMI İNTERNETTE DOLAŞAN BANKNOTLAR

500-tl.jpg

1000-tl.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.