Berat Kandili nedir ‘Neler yapılır’ Berat Kandili 2024 ne zaman

Berat Kandili nedir ‘Neler yapılır’ Berat Kandili 2024 ne zaman
Ramazan ayını müjdelediğine inanılan Berat Kandili yaklaştı. Peki, bu özel ve bereketli gecede neler yapılır? Berat Kandili nedir, ne zaman?

Yarın gece Müslümanların el açıp dua edeceği mübarek gecelerden biri olan Berat Kandili, İslam aleminde üç ayların başlangıcı olarak anılır. Berat Kandili nedir diye soranlar için bu detay önemlidir.

BERAT KANDİLİ NEDİR?

Hicri takvime göre Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gece olarak anılan Berat Kandili, “temize çıkma” anlamına gelmesiyle Müslümanlar tarafından kutsal kabul edilir.

İslamiyet’te mübarek gece olarak kabul edilen Berat Kandilinde günahların affedileceğine inanılır. Aynı zamanda bu mübarek gecede yapılan ibadetlerin daha fazla sevap kazandıracağı düşünülür.

Ayrıca Berat gecesi, Kur’an’ın Dünya semasına bütün olarak indirildiği gece diye bilinir (inzal). Kadir Gecesi'nde ise ilk defa Peygamber'e parça parça şeklinde indirilmeye başlandığı bilinir.

cami2.webp

BERAT KANDİLİ 2024 YILINDA NE ZAMANA DENK GELİYOR?

Berat Kandili ne zaman diye merak ediyor olabilirsiniz. Berat Kandili 2024 yılının Şubat ayına denk geliyor. Yarın yani 23 Şubat 2024 tarihinde dualarla eşlik edilebilecek.

BERAT KANDİLİNİN ANLAMI

Berat gecesi, Müslümanlar için büyük anlam ifade eder. Bu gecede yapılan ibadetlerin sevabının fazla olacağı düşünüldüğünden, tüm inananlar dua ve ibadette bulunurlar. İbadetlerin bu gün daha fazla sevabının olacağıyla ilgili hadis bulunur.

kandil.jpg

Hz. Muhammed (S.A.V.)’in hadis-i şerifine göre, "Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah-u Teâlâ, o andan fecir oluncaya kadar: "Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim." buyrulur.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.