Belediye işçilerine rekor zam

Belediye işçilerine rekor zam
Sivas Belediyesi Özbelsan işçilerini kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalayarak en düşük işçi maaşını yüzde 122 artışla 33 bin TL'ye çıktığı açıkladı.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, 2019 yılında göreve geldiklerinden bu yana işçilerin özlük haklarında önemli iyileştirmeler yapıldığını vurgulayarak, imza töreninde şunları söyledi: "Bizler, şehrimize hizmet ederken sizlere güvenerek yola çıkıyoruz. Temiz bir şehir için temizlik birimimize güveniyoruz, park ve bahçelerin güvenliği için park bahçe birimimize güveniyoruz. İdari birimlerimizin vatandaşla etkileşim kurması için çalışan kardeşlerimize güveniyoruz. Altyapı sorunlarının çözümü için altyapıda çalışan kardeşlerimize güveniyoruz. Millete karşı yüzümüzü ak tutabiliyorsak, bu sizlere olan güvenimizden ve sizin de bu güveni boşa çıkarmadığınızdan kaynaklanıyor. Bu güveni korumak ve daha iyi bir yaşam sunmak adına maaşlarınızı, özlük haklarınızı ve sosyal haklarınızı iyileştirmek için çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz."

Özbelsan personelinin taban maaşlarını yüzde 122'lik bir rekor artışla en düşük net 33 bin liraya çıkaracaklarını belirten Bilgin, ayrıca yıllık ikramiyeleri de 30 yevmiyeden 40'a çıkaracaklarını açıkladı. Bu açıklamaların ardından belediye ve sendika yetkilileri tarafından toplu iş sözleşmesi imzalandı ve işçiler bu gelişmeyle büyük bir sevinç yaşadılar.



İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.