Beklenen haber geldi! Emekli ve Asgari ücret zammıyla ilgili yeni açıklama

Beklenen haber geldi! Emekli ve Asgari ücret zammıyla ilgili yeni açıklama
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, basın bilgilendirme toplantısında flaş açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi Basın Bilgilendirme Toplantısı"nda bir konuşma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi Basın Bilgilendirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, "Enflasyonla mücadeleye yönelik şeffaf, güvenilir politika adımlarını yerinde, zamanında hayata geçirmekte, düşük enflasyon seviyesine kalıcı şekilde ulaşıncaya kadar sürdürmekte kararlıyız.” açıklamalarında bulundu.

cevdet-2.jpeg

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın sunumunda öne çıkan satırlar şu şekilde;

TEMEL ÖNCELİK; AFET RİSKİ

“2024 bütçesi Türkiye yüzyılı inşa etme yolunda gazi Meclis'e sunduğumuz ilk bütçedir. Bu dönemde temel önceliğimiz depremle yıkılan şehirlerimizi daha iyi şekilde yeniden ayağa kaldırmak geleceğe dönük afet risklerini azaltmaktır. Bir başka hedefimiz mali ve para politikalarını güçlendiren anlayış içerisinde fiyat istikrarını sağlama hedefine katkıda bulunmaktır. Hayat pahalılığı sorununun üstesinden geleceğiz.

TAHMİNİ HEDEFLERİ PAYLAŞTI

2023'te 255 milyar doların üzerinde ihracatla bir önceki yılın üzerinde performansı yakalamayı, 2024 yılı için 267 milyar dolarlık rakama ulaşmayı amaçlıyoruz. 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesinde, bütçe giderlerinin 11 trilyon 89 milyar lira, bütçe gelirlerinin ise 8 trilyon 437 milyar lira olacağı tahmin edilmektedir.

adsiz.jpg

“TÜM DÜNYADA ZORLUKLAR YAŞANIYOR”

İstikrar içinde büyümenin sağladığı imkanları sosyal refahı artırıcı bir yaklaşımla toplumun bütün kesimlerine paylaşmak esas alınmıştır. Toplumun tüm kesimleri gözetilerek hazırlanmış, 81 ilimizin her köşesinin gereksinimleri düşünülmüştür.2024 yılı bütçemiz stratejik hedeflere ulaşmamızın önünü açacaktır. Bu bütçe ile insanımızın refahını artırmak başta olmak üzere milletimize verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Tüm dünyanın karşı karşıya kaldığı zorluklar, devam eden tedarik zinciri sorunları, Rusya-Ukrayna savaşı ile küresel gıda fiyatlarında yaşanan şoklara karşı ülkemiz yüzde 5.5 oranında kuvvetli bir büyüme hedefine ulaşmış, kesintisizi büyüme hedefini 13 yıla çıkarmıştır.

"İŞÇİ VE EMEKLİYİ EZDİRMEYECEĞİZ"

Enflasyonla mücadeleye yönelik şeffaf, güvenilir politika adımlarını yerinde, zamanında hayata geçirmekte, düşük enflasyon seviyesine kalıcı şekilde ulaşıncaya kadar sürdürmekte kararlıyız. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi memurumuzu, işçimizi, emeklimizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da enflasyona ezdirmeyeceğiz."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.