Bebeklerini internetten satışa çıkardılar 'Akıl almaz olay

Bebeklerini internetten satışa çıkardılar 'Akıl almaz olay
Türkiye'de bazı ailelerin geçim sıkıntılarını öne sürerek bebeklerini internet üzerinden satışa çıkarmaları gündeme bomba gibi düştü.

Türkiye'de son dönemde "Bu da oldu" dedirtecek bir olay yaşandı. Geçim sıkıntısını gerekçe gösteren bazı kişilerin internet üzerinden bebeklerini satışa çıkardığı ortaya çıktı. Bir ilanda, henüz doğmamış bir çocuk için 110 bin lira talep edildiği görüldü.

ekran-goruntusu-2024-03-24-133952.pngAilelerin borçlar ve geçim sıkıntısı nedeniyle, çocuklarını internet üzerinden satmaya başladığı haberi, Cumhuriyet gazetesinde yer aldı. Daha önce de "evlatlık bebek" siteleri üzerinden yapılan bebek satışlarının tekrar gündeme gelmesi, maddi sıkıntı çeken ailelerin bu yönteme başvurduğunu gösterdi.

Bir ilanda, Kırıkkale'de bir kişinin 55 günlük kız bebeğini 100 bin TL karşılığında satışa çıkardığı bilgisi verildi.

Kimliği belirsiz, doğum raporu olmayan ve evlilik dışı dünyaya gelen bebek için, "Borçlarım var. Hamilelik ve doğum sırasında çok para harcadım. Sıkıntıları ve bebeği aileme anlatamadım. Tek şartım 100 bin TL. Bebeği istediğiniz yere getirim" şeklinde bir açıklama yapıldı. Aile, ilanda bebeğin fotoğrafını da paylaştı.

gebelik-ultrason.jpg

Başka bir ilanda ise, 40 günlük bir bebeğin ücret karşılığında güvenilir bir kişiye verilebileceği belirtildi. Antalya'da ise 23 yaşındaki bir anne, doğumuna 30 gün kalan kız bebeğini 110 bin TL'ye internet üzerinden satışa koyduğu bildirildi. İlanda, bebeğin doktor kontrolleri ve ultrason fotoğrafları da paylaşıldı. Hamile kadın, doğum masraflarının da alıcının ödemesi gerektiğini belirtti.

Satılık bebek ilanlarının geçmişi yeni değil. 2015 yılında da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, internetten bebek satışı yapan bazı siteleri kapatmıştı. Ailelerin o dönemdeki gerekçesi de geçim sıkıntısıydı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.