Bayrama iki gün kala 'Kırmızı et fiyatlarına rekor zam'

Bayrama iki gün kala 'Kırmızı et fiyatlarına rekor zam'
Artan enflasyon yaşanan ekonomik kriz nedeniyle durulmak bilmeyen zam dalgalarına bir yenisi daha eklendi. Kırmızı et fiyatlarına bayram öncesi ikinci zam geldi.

Kırmızı et fiyatlarına tam bayram öncesi dev zam geldi. 2024 yılına girdiğimizden beri peşi sıra gelen zamlar nedeniyle vatandaşlar kırmızı etin tadını neredeyse unutacak hale geldi.

Yüksek enflasyon, ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle birçok ürün ve hizmete peş peşe zamlar geldi ve gelmeye devam ediyor.

31 Mart yerel seçimler sonrasında ekonomik sıkıntılar tekrardan gün yüzüne çıktı. Siyasetçiler bu sefer de kırmızı ete gelen zammı ele aldı. CHP Tarım ve Orman Bakanlığından Sorumlu olan Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, kırmızı et hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Hayvancılığın zor durumda olduğunu belirten Adem, hayvancılığın sürdürülebilir bir tarafının kalmadığını dile getirdi. Bununla beraber ekonomik krizin derinleşmesine dikkat çekerek vatandaşın alım gücünün düştüğünü vurguladı.

Özellikle kırmızı ete değinen Erhan Adem, vatandaşın kırmızı ete ulaşmasını neredeyse artık imkansız olarak değerlendirdi.

BAYRAMA 2 GÜN KALA VATANDAŞA İKİNCİ ZAM ŞOKU

Kırmızı ete ulaşımın daha da zorlaşacağından bahseden Adem, "Hani bayram öncesi zam olmayacaktı? Bu fiyat artışları, hükümetin basiretsiz tarım ve hayvancılık politikalarının doğrudan bir sonucudur." ifadelerini kullandı.

Et fiyatlarının durdurulamadığını söyleyerek, bayrama günler kala ikinci bir zammı duyurdu. Ulusal Et Konseyi'nin 4 Nisan 2024 tarihinde kombine ve kesimhanelerden alınan rapora göre, İç Anadolu Bölgesi'nde dana karkas etinin kilo fiyatına 32 lira 70 kuruş, kuzu karkas etinin kilo fiyatına ise 11 lira 40 kuruş zam yapıldığını paylaştı.

GÜNCEL ET FİYATLARI

Dana eti kesim fiyatı: 324,04 TL'den 330,57 TL'ye

Kuzu eti kesim fiyatı: 400,41 TL'den 401,59 TL'ye yükseldi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.