Başvuranlara 3 bin 191 TL aylık bağlanacak: Kimler yararlanacak, şartları ne?

Başvuranlara 3 bin 191 TL aylık bağlanacak: Kimler yararlanacak, şartları ne?
Vakıflar Genel Müdürlüğü sosyal yardım ödemeleri kapsamında ihtiyaç sahiplerine maaş bağlıyor.

Mehmet Emin ÖZTÜRK / KAMU SON HABER

İhtiyaç sahiplerine yönelik çeşitli sosyal yardım yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı resmi kurumlardan olan Vakıflar Genel Müdürlüğü de istenilen şartları sağlayan vatandaşlara sosyal yardım ödemesi yapıyor.

MUHTAÇ AYLIĞI NEDİR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü vakıf olarak bağışlanan çeşitli vakfiyeler üzerinden zor durumda olan vatandaşlara muhtaç aylığı bağlıyor. Bu aylıklar vakfiyelerin hayır şartları içerisinde bulunuyor. Hayır şartlarının yerine getirilmesi için de belirlenen şartları taşıyanlara muhtaç aylığı bağlanıyor.

ŞARTLARI NELER?

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün muhtaç aylığından annesi veya babası olmayan muhtaç çocuklar ile yüzde 40 ve üzerinde engelli olan muhtaç vatandaşlar yardım alabilecek.

Ayrıca muhtaç aylığı alacak olanların herhangi bir sosyal güvencelerinin olmaması gerekiyor.

Kanunla veya mahkeme kararı ile bakım altına alınmamış olması da gerekmektedir.

Gelir getirici taşınır veya taşınmaz mala sahip olunmaması veya sahip olunsa dahi aylık gelirin alınacak muhtaç aylığından fazla olmaması şartı da yer alıyor

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Muhtaç aylığı başvurusu için vatandaşlar başvuruları ya şahsen ya da posta yolu ile yapması gerekiyor. Muhtaç aylığı başvurusu yapacak olanlar bir başvuru formu doldurup imzalıyor. Eğer başvurucu engelli ise özrünü belirten sağlık kurulu raporunu da ekleyerek başvurusunu ikamet ettiği ilin bağlı bulunduğu Vakıflar bölge Müdürlüğüne şahsen veya posta yolu ile göndermesi ile başvuru işlemi yapılabiliyor.

Öte yandan internetten başvuru kabul edilmiyor.

AYLIK ÖDEME NE KADAR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü muhtaç aylığı kapsamında yıl sonuna kadar her ay 3 bin 191 TL ödeme yapıyor.

HANGİ DURUMLARDA MAAŞ KESİLİR?

Muhtaç aylığı kişinin vefatı, muhtaçlığının sona ermesi, bakım altına alınması, yetim erkek veya kız çocuğunun 18, örgün lise ve dengi öğrenimde 20, örgün yükseköğrenimde ise 25 yaşını tamamlaması halinde kesiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.