Banka faizleri tavan yaptı! Cemaatle hoca birbirine girdi

Banka faizleri tavan yaptı! Cemaatle hoca birbirine girdi
Merkez Bankası faiz artırdı, banka mevduat faizleri arttı, Dolar arttı, asgari ücret, emekli zammı derken hepimiz ekonomist olduk. Öyle ki faiz tartışmaları artık camilere yansıdı.

Şanlıurfa'da Dergah Camii'nde imam vaazında faizin haram olduğunu söylemesi üzerine bir vatandaş minbere çıkarak tepki gösterdi.

Şanlıurfa'daki camide vaaz dinleyen vatandaş, faizin haram olduğunu anlatan hocanın sözleri üzerine çileden çıktı.

Herkesin yediği ekmekten, ödeyeceği faturaya kadar santim santim hesapladığı şu günlerde banka faizleri en çok konuşulan ve tartışılan konu oldu. Öyle ki camilere ibaret etmeye giden vatandaşları bile bu yüzden birbirlerine girmeye başladı.

Yıllardır Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası üzerinde uyguladığı faizsiz ekonomi modeli yeni ekonomi yönetimi ile birlikte yön değiştirdi. Dar boğaza giren Türk ekonomisini bataktan çıkarmak üzere kollar sıvandı. Ancak bu hızlı geçişe ayak uyduramayan vatandaşların kafası karıştı.

FAİZ TARTIŞMASI CAMİYE İNDİ

En son, Şanlıurfa'da bir camide Cuma namazında ‘faiz’ tartışması çıktı. Vatandaşın biri imamın vaazına dayanamadı, minbere çıktı, vaaz veren imama tepki gösterdi.

HOCAYA DEVLET ÖRNEĞİ

Ajans Urfa'nın haberine, göre Şanlıurfa Dergah Camii'nde cuma namazı öncesi yaşanan olayda, cemaatten bir kişi minbere çıkarak faiz konusunda vaaz veren vaize tepki gösterdi. Minbere çıkan şahıs, "Hoca faiz haram olduğunu anlatıyorsun ama gerçeği niye söylemiyorsun, devlet bunu yapıyor” dedi.

Minbere çıkan şahıs, "Hoca faiz haram olduğunu anlatıyorsun ama gerçeği niye söylemiyorsun, devlet bunu yapıyor. Gerçeği söylemeyen hocaların arkasında namaz kılınmaz" diyerek tepki gösterdi.

Bunun üzerine olay yerine gelen güvenlik, minbere çıkan kişiyi indirdi.

Cami dışına çıkmak isteyen şahıs, "Namaz kılacağım" diyerek içeride kaldı. Güvenlik görevlisi, tekrar bir şey yaşanmasın diye adamın yanında bekledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.