Balıkçıları sevindiren istavrit bolluğu

Balıkçıları sevindiren istavrit bolluğu
Kırklareli Vize ilçesi Kıyıköy beldesinden Karadeniz'e açılan balıkçıların yüzü istavritle güldü. Yaşanan bolluk sevindirdi.

Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesinde hava muhalefetinin yatışması sonrası Karadeniz'e açılan balıkçı tekneleri yüzlerce kilo istavrit tutarak limana geri geldi. Son dönemde çıkan fırtınalar ve balığın az oluşu nedeniyle yüzü bir türlü gülmeyen balıkçılar bu sefer sevindi.
Eli boş dönmeyen balıkçıların tuttuğu istavritler, umut oldu.

BEREKETLİ SEZON
Kıyıköy Limanı’na gelen tekneyle birlikte hava şartlarının böyle sürmesi sonucu verimliliğin devan edeceğini vurgulayan Kıyıköy beldesi sakini İsmail Özen, “Bu sene balıkçı balık durumundan mutlu, fiyatlardan mutsuz. Balık fiyatları bu sene balıkçıyı hiç memnun etmedi. Sezon geçte başlasa biraz balık oldu. Bu sene istavrit bereketi var. Balıkçılar tuttukları balıktan çok mutlu. Fiyatlar balığın çokluğuna ve azlığına göre değişiyor. Çok balık hiçbir zaman para yapmaz. Balık ne kadar az olursa fiyat o kadar yüksek olur. Balıkçı geçinebiliyor. Ama balıkçının geçinmesi önemli değil balıkçının yatırımı çok yüksek. Balıkçının yatırdığı paraya göre geliri biraz daha yüksek olmalı” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.